Μίκης Θεοδωράκης: Ένταση με την αστυνομία στο λαϊκό προσκύνημα – Δόθηκε παράταση μίας ώρας

Μίκης Θεοδωράκης: Ένταση με την αστυνομία στο λαϊκό προσκύνημα – Δόθηκε παράταση μίας ώρας

Μικρής κλίμακας ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης έξω από το παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων της Μητρόπολης της Αθήνας κατά το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Διαβάστε επίσης: Πλήθος κόσμου συρρέει στη Μητρόπολη για να αποχαιρετήσει το Μίκη Θεοδωράκη: «Είναι τιμή μας που είμαστε εδώ»

Η ένταση ξεκίνησε έξω τη Μητρόπολη λίγα λεπτά πριν τις 19.00, την ώρα που έληγε το σημερινό λαϊκό προσκύνημα, όταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ εμπόδισαν δεκάδες παρευρισκόμενους να αποχαιρετήσουν τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.

Οι πολίτες άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον των αστυνομικών. «Ντροπή σας» φώναζαν χαρακτηριστικά. Λίγο αργότερα οι πολίτες κατάφεραν και έσπασαν το μπλόκο και έφτασαν κοντά στον ναό. Παράλληλα αποφασίστηκε το λαϊκό προσκύνημα να παραταθεί κατά μία ώρα.

Να σημειωθεί ότι πλήθος κόσμου περίμενε υπομονετικά στη μεγάλη ουρά που είχε σχηματιστεί από το πρωί στο πεζοδρόμιο επί της οδού Μητροπόλεως για το «τελευταίο αντίο» στον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη και πολιτικό, Μίκη Θεοδωράκη.

Μεταξύ αυτών και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός και ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς που ήρθαν στη Μητρόπολη λίγο μετά τις 15:30.

Στα Χανιά η ταφή του

Την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου η σορός του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη θα μεταφερθεί στα Χανιά, όπως ήταν και η επιθυμία του, ώστε να ταφεί στο χωριό του, τον Γαλατά, πλάι στους γονείς και τον αδερφό του. Στα Χανιά θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία.

Την Τρίτη το πρωί το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έγινε δεκτή στο σύνολο από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ενός εκ των δύο εκτελεστών της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη.

Με την απόφαση αυτή δίνεται αποκλειστικό και πλήρες δικαίωμα στους εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να αποφασίσουν για τα διαδικαστικά της κηδείας του, βάση των όσων περιλαμβάνονται στη συμβολαιογραφική πράξη που είχε συντάξει τον Ιανουάριο του 2020. Σε αυτά περιλαμβάνεται και το το γραφείο τελετών.

Αντίθετα, απαγορεύει στην κόρη του εκλιπόντος, στο γιο του και τη χήρα του να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη στη διαδικασία διοργάνωσης της κηδείας του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter