Πλήθος κόσμου συρρέει στη Μητρόπολη για να αποχαιρετήσει το Μίκη Θεοδωράκη: «Είναι τιμή μας που είμαστε εδώ»

Πλήθος κόσμου συρρέει στη Μητρόπολη για να αποχαιρετήσει το Μίκη Θεοδωράκη: «Είναι τιμή μας που είμαστε εδώ»

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η προσέλευση του κόσμου στη Μητρόπολη Αθηνών για το τελευταίο αντίο στον Μίκη Θεοδωράκη. Άνθρωποι όλων των ηλικιών αποχαιρετούν τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη, εκφράζουν το σεβασμό τους προς το πρόσωπό του.

Ανάμεσά του βρέθηκε σήμερα ο σκηνοθέτης ο Κώστας Γαβράς και η ηθοποιός Άννα Φόνσου.

«Μεγάλη λύπη για όλους τους Έλληνες, ακόμα και για τους νέους, ειδικά για όσους τον ακούγαμε», αναφέρει ο 18χρονος Πέτρος μιλώντας στο Αθηναϊκό  Πρακτορείο προσθέτοντας: «Μακάρι να μπορούν να ξαναβγούν τέτοιοι άνθρωποι. Πραγματικά κινητοποίησε μια ολόκληρη γενιά. Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν μια ολόκληρη Ελλάδα».

«Ήταν ένας μεγάλος δημιουργός και ένας καλός άνθρωπος. Είναι τιμή μας που είμαστε εδώ. Ήρθαμε να τον αποχαιρετίσουμε στο τελευταίο του ταξίδι», δήλωσε φανερά συγκινημένη η κ. Σοφία.

Ο Μίκης Θεοδωράκης χαρακτηρίστηκε ως «μεγάλος πολιτιστικός, πολιτικός και μουσικός ηγέτης της Ελλάδας», «ο μεγαλύτερος Έλληνας και αγωνιστής», καθώς και «μια μυθική φιγούρα», όπως επισήμανε η νεαρή Ελένη και συμπλήρωσε: «Εμείς οι νεότεροι νομίζαμε ότι δεν θα πεθάνει ποτέ. Μελοποίησε ποίηση και μας έβαλε να την χορέψουμε, που αυτό είναι εξόχως ελληνικό. Έχουν τραγουδήσει οι πάντες τα τραγούδια του».

Για την κληρονομιά που άφησε πίσω του ο μουσικοσυνθέτης, ο κ. Γιάννης τονίζει: «Δεν υπάρχει σύγκριση. Θα μεταβιβάζουμε αιωνίως την ιστορία και το έργο του. Θα ακούμε τα τραγούδια του μέχρι να πεθάνουμε τόσο εμείς όσο και οι επόμενες γενιές».

Ο Μίκης Θεοδωράκης ενέπνευσε με το έργο του τον ελληνικό λαό. «Όλα αυτά που έχει πει είναι ανεξάντλητα. Η ζωή του ήταν μυθιστορηματική», αναφέρει η κ. Μαρία προσθέτοντας ότι «τράβηξε πολλά βασανιστήρια, πολέμησε για την ελευθερία, ανέδειξε την Ελλάδα διεθνώς με τα τραγούδια του. Τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος;».

«Τιμούμε τον τελευταίο μεγάλο Έλληνα. Αν υπήρχαν άλλα δέκα άτομα σαν τον Μίκη Θεοδωράκη, θα ήταν τελείως διαφορετική η Ελλάδα», είπε ο κ. Θεόδωρος επισημαίνοντας το μεγαλείο του καλλιτέχνη.

Άλλοι είπαν «αντίο» στον μεγάλο μουσικό δίχως πολλούς χαρακτηρισμούς αφού «τα έχει πει όλα ο Μίκης. Ήρθαμε να τον αποχαιρετήσουμε».

Σήμερα Τρίτη το λαϊκό προσκύνημα, ξεκίνησε στις 10 π.μ. και θα διαρκέσει έως τις 7 μ.μ. και αύριο Τετάρτη το λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

Στα Χανιά η ταφή του

Αύριο Τετάρτη η σορός του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη θα μεταφερθεί στα Χανιά, όπως ήταν και η επιθυμία του, ώστε να ταφεί στο χωριό του, τον Γαλατά, πλάι στους γονείς και τον αδερφό του. Στα Χανιά θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία.

Την Τρίτη το πρωί το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έγινε δεκτή στο σύνολο από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ενός εκ των δύο εκτελεστών της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη.

Με την απόφαση αυτή δίνεται αποκλειστικό και πλήρες δικαίωμα στους εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να αποφασίσουν για τα διαδικαστικά της κηδείας του, βάση των όσων περιλαμβάνονται στη συμβολαιογραφική πράξη που είχε συντάξει τον Ιανουάριο του 2020. Σε αυτά περιλαμβάνεται και το το γραφείο τελετών.

Αντίθετα, απαγορεύει στην κόρη του εκλιπόντος, στο γιο του και τη χήρα του να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη στη διαδικασία διοργάνωσης της κηδείας του.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter