Μήνυμα της Καθημερινής στη κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Μήνυμα της Καθημερινής στη κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ένα μήνυμα στέλνει όπως φαίνεται η εφημερίδα «Καθημερινή» προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη και αυτό αφορά τα τρία διμερή μνημόνια που πρέπει να περάσουν από τη Βουλή των Ελλήνων προς κύρωση ως συνέχεια της Συμφωνίας των Πρεσπών για τα οποία η κυβέρνηση κωλυσιεργεί φοβούμενη προφανώς τις αντιδράσεις των ακροδεξιών βουλευτών της.

Η εφημερίδα περιλαμβάνει στη σημερινή της έκδοση άρθρο στη σελίδα 5 όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως την τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών ζήτησαν από τον πρόεδρο Στέβο Πεντάροφσκι τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο σημείο αυτό μάλιστα ο βορειομακεδόνας πρόεδρος απαντά με το λατινικό «pacta sunt servanda», δηλαδή οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται.

Η εφημερίδα σημειώνει επίσης με ιδιαίτερη σημασία πως η Αθήνα δηλώνει απερίφραστα τη θετική της στάση υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της Βόρειας Μακεδονίας.

Ας σημειωθεί πως η συνεχής επίκληση της Συμφωνίας των Πρεσπών και η τήρησή της αποτελεί την οχυρωματική γραμμή της κυβέρνησης για να κρύψει την πλήρη της κυβίστηση όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αλλά περιέργως πως, ενώ αυτά γράφει το άρθρο στην 5η σελίδα, στο χτύπημα της πρώτης Σελίδας της εφημερίδας εμφανίζεται να ζητά ο ίδιος ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας την τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η έκφραση μάλιστα υπάρχει μέσα σε εισαγωγικά, που δηλώνουν δικά του λόγια.

Εμμέσως δηλαδή ζητά η «Καθημερινή» από την κυβέρνηση να περάσουν τα τρία μνημόνια συνεργασίας από τη Βουλή.

Για την ιστορία ο ίδιος κατά την επιστροφή του στα Σκόπια ανέφερε πως έλαβε τη διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση θα τα φέρει στη Βουλή προς κύρωση «εν ευθέτω χρόνω».

Πάντως τυχαία και κατά λάθος το χτύπημα της εφημερίδας στην πρώτη σελίδα, σίγουρα δεν έγινε…

Είναι μάλλον η εποχή των «μηνυμάτων» των ΜΜΕ προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Και δεν είναι το πρώτο, και δεν φαίνεται να σταματήσουν!

Διαβάστε επίσης:

Η Καθημερινή, ο Μανδραβέλης και το κορονοπάρτι της κυβέρνησης Μητσοτάκη

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter