Μηταράκης: To γαρ πολύν της… προπαγάνδας, φέρνει παραφροσύνη (Video)

Μηταράκης: To γαρ πολύν της… προπαγάνδας, φέρνει παραφροσύνη (Video)

Σε άλλη μια κίνηση αντιπερισπασμού προσέφυγε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ώστε να θολώσει τα νερά της ανερμάτιστης και απάνθρωπης πολιτικής του απέναντι σε ευάλωτους ανθρώπους, προσπαθώντας παράλληλα να ψαρέψει στα ακροδεξιά νερά της ελληνικής κοινωνίας.

Με ανάρτησή του στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός εμφανίζει ένα βίντεο στο οποίο διακρίνονται μετανάστες σε βάρκα να δέχονται επίθεση από την τουρκική ακτοφυλακή στα ανοιχτά. Με βάση αυτό το βίντεο, ο κ. Μηταράκης γράφει ότι «η τουρκική ακτοφυλακή προωθεί βίαια μετανάστες στην Ελλάδα, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και την κοινή δήλωση της ΕΕ», χωρίς να διευκρινίζει τον χρόνο της λήψης του βίντεο.

Έτσι, ο κ. Μηταράκης προχωρά σε μια ασύγγνωστη, για πολιτικό επικεφαλής ενός εκ των σημαντικότερων υπουργείων, λαθροχειρία: το βίντεο υπάρχει στο διαδίκτυο τουλάχιστον εδώ και τρία χρόνια, ενώ μπορεί κανείς να το βρει με μια απλή αναζήτηση YouTube.

Η αρχική ανάρτηση έγινε στη σελίδα του Facebook, «Through Refugees Eyes», στις 8 Σεπτεμβρίου 2019.

Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι ο κ. Μηταράκης κατηγορεί την τουρκική πλευρά για «εργαλειοποίηση» της μετανάστευσης, τη στιγμή που ο ίδιος μετέρχεται των ίδιων μέσων για μια σειρά από σκοπούς: να περάσει τη γραμμή στους οπαδούς του ώστε να εξαπολύσουν τις γνωστές επιθέσεις σε υπερασπιστές δικαιωμάτων των προσφύγων, όπως ο Ιάσονας Αποστολόπουλος, ενώ εξασφαλίζει την αναπαραγωγή της «είδησης» από φίλια «πατριωτικά» Μέσα και δημοσιογράφους που τηρούν τη δεοντολογία μόνο όταν αυτό εξυπηρετεί την κυβερνητική γραμμή στο μεταναστευτικό.

Να σημειωθεί ότι σήμερα η Αρχή για την Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες άνοιξε έρευνα για τις πηγές χρηματοδότησης της οργάνωσης για τα δικαιώματα των προσφύγων HumanRights360, επικαλούμενη την επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας.

Διαβάστε επίσης: 

Ο Μηταράκης πλέον «δηλώνεται» ηθοποιός στη Wikipedia

Ο Μηταράκης έκανε guest εμφάνιση σε σίριαλ «εξοργίζοντας» το twitter: «Παίζει τον υπουργό στην πραγματική ζωή» (Video)

Μηταράκης για Έβρο: Με drones, τεχνητή νοημοσύνη και… αλγoρίθμους το «κυνήγι» των προσφύγων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter