Μητσοτάκης και Ζελένσκι συμφώνησαν για εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων και μεταφορά σιτηρών

Μητσοτάκης και Ζελένσκι συμφώνησαν για εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων και μεταφορά σιτηρών

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πραγματοποίησαν δηλώσεις μετά τη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία έγινε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις δηλώσεις του εξέφρασε τη διαρκή στήριξη της Ελλάδας στον αγώνα της Ουκρανίας και είπε ότι τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται στο έδαφος της Ουκρανίας πρέπει να βρουν τιμωρία από τη διεθνή Δικαιοσύνη.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση περιοχών της Ουκρανίας από τη Ρωσία» σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακόμη, ο Ελληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε τον ρόλο της Ελλάδας στη μελλοντική ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο και ειδικά της Οδησσού με την οποία η χώρα μας έχει ιστορικές σχέσεις.

Όμως ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδωσε δύο ειδήσεις από τη συνάντηση, δύο προκαταρκτικές συμφωνίες μεταξύ των δύο ανδρών. Η πρώτη αφορά την εκπαίδευση πιλότων στα F-16 και η δεύτερη τη μεταφορά των ουκρανικών σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

Συγκεκριμένα ο κ. Ζελένσκι είπε ότι «είναι μεγάλη τιμή να βρίσκεται στην Αθήνα. Ευχαριστώ για την προσοχή στην Ουκρανία. Σήμερα έχουμε συζητήσει προτεραιότητες με τον κ. πρωθυπουργό. Έχω πει πολύ σημαντικές προτεραιότητες για να τερματίσουμε την εισβολή, μας χρειάζεται η βοήθεια της Ελλάδας στην εκπαίδευση των πιλότων μας στα F-16. Ευχαριστώ πολύ. Είναι σημαντική η βοήθεια για την πόλη της Οδησσού και της παρευξείνιας περιοχής, είναι σημαντικό ότι ελληνικές εταιρείες είναι έτοιμες να μεταφέρουν τα ουκρανικά σιτηρά».

Η μεταφορά των σιτηρών είναι ένα ειρηνικό έργο αν και η περιοχή είναι επικίνδυνη. Η εκπαίδευση πιλότων πολεμικών αεροπλάνων όμως εμπλέκει την Ελλάδα περισσότερο σε αυτόν τον πόλεμο.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter