Μητσοτακική Δημοκρατία

Μητσοτακική Δημοκρατία

Ζούμε, πιστεύετε, Δημοκρατία ή Απολυταρχία από τον Ιούλιο του 2019;
Θα σας παραθέσω τι αναφέρει η Wikipedia στο λήμμα «Δημοκρατία» και τι στο λήμμα «Απολυταρχία» και διαλέξτε εσείς τι είναι αυτό που ζούμε.

*** Δημοκρατία: «Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Κεντρικό χαρακτηριστικό της δημοκρατίας είναι η λήψη αποφάσεων με ψηφοφορία των πολιτών (στην άμεση δημοκρατία, στις εκλογές ή στα δημοψηφίσματα) ή κάποιων αντιπροσώπων τους (στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία)».

*** Απολυταρχία: «Με τον όρο απολυταρχία εννοείται το πολίτευμα, στο οποίο ένας κυρίαρχος – κυρίως ένας βασιλιάς, ένας δικτάτορας ή ένας αυτοκράτορας – κατέχει απεριόριστη δύναμη και μπορεί και την ασκεί στην χώρα του. Σε αυτό το πολίτευμα δεν υπάρχει χωρισμός των εξουσιών. Ο μονάρχης του κράτους ελέγχει και τις τρεις εξουσίες: τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική. Σε αντίθεση με τη δικτατορία, ο μονάρχης κατέχει την εξουσία νόμιμα μέσω διαδοχής, κυρίως από πατέρα σε γιο».

*** Ο Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός λόγω της ηγετικής του παρουσίας, λόγω της ικανότητάς του στην ελληνική γλώσσα, λόγω του βιογραφικού του, λόγω της κοινοβουλευτικής του παρουσίας; Όχι. Έγινε πρωθυπουργός μόνο επειδή στην ταυτότητά του αναφέρεται ως επώνυμο το όνομα Μητσοτάκης. Για κανέναν άλλον λόγο και πιστεύω ότι αυτό το ξέρει καλά και η ίδια του η οικογένεια.

*** Και το ίδιο, να ξέρετε, θα γίνει στο μέλλον είτε με τον Κώστα Μπακογιάννη, είτε με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, είτε και με τους δύο. Η οικογένεια αυτή έχει σχεδόν 150 χρόνια στενή σχέση με το δημόσιο βίο της χώρας και όπως όλα δείχνουν θα έχει κι άλλα τόσα για να φτάσει τα χρόνια εξουσίας της δυναστείας των Μινγκ. Γιατί; Γιατί έτσι τους αρέσει και εμείς τους ψηφίζουμε.

*** Δεν θέλετε να το πούμε Απολυταρχία; Είναι βαρύ; Ας είναι. Δεν είναι, σίγουρα όμως, Δημοκρατία. Ας την πούμε Μητσοτακική Δημοκρατία. Είμαστε ΟΚ;

*** Έχουν καεί τα πάντα και ο Μητσοτάκης κολλάει τριήμερα; Σε ποια κανονική χώρα έχει γίνει αυτό ξανά; Και όταν επιστρέφει για καμιά ώρα να παίξει τον πρωθυπουργό να εμφανίζεται χαμογελαστός επειδή πιθανότατα την προηγούμενη μέρα κατάφερε να σταθεί όρθιος στο sup για 2 ολόκληρα λεπτά μέχρι να πέσει ξανά στη θάλασσα;

*** Οι κακές γλώσσες λένε ότι τα κανάλια παίζουν κορονοϊό κι Αφγανιστάν και λιγότερο φωτιές μετά από τηλεφωνήματα που έγιναν από το Μαξίμου. Κακές είναι, κακίες θα λένε. Γίνονται τέτοια πράγματα;

*** Και μιας κι αναφέρθηκα στα κανάλια, σώθηκε ευτυχώς το ελικόπτερο του Κυριακού από τη φωτιά. Γιατί τα «τα σπίτια και τα δάση ξαναφτιάχνονται». Το ελικόπτερο του Κυριακού, όμως, όχι. Η μάλλον ξαναφτιάχνεται, αλλά θέλει λεφτά και τώρα δεν είναι εποχή για έξοδα.

*** Αμ το άλλο; Φωτογραφία δείχνει ότι στη βίλα της επιχειρηματικής οικογένειας Λύκου ήταν σταθμευμένο όχημα της πυροσβεστικής, ενώ η φωτιά ήταν στην περιοχή. Μήπως γι’ αυτό δεν ήταν αρκετές οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κερατέα, στη Βαρυμπόμπη, στα Βίλια; Μήπως φυλούσαν βίλες φίλων για να μην καούν; Μόνο επί Χούντας θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.
Και δεν είμαι και τόσο σίγουρη.

*** Σαν χθες, 23 Αυγούστου, το 1982 η Εθνική Αντίσταση αναγνωρίστηκε με το νόμο 1285 που ψήφισε η Βουλή, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ. Στις σχετικές διατάξεις περιλαμβάνονταν η αναγνώριση του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της Εθνικής Αλληλεγγύης, της ΕΠΟΝ ως οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης, η καθιέρωση της επετείου ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου ως ημέρας εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης, η ανέγερση μνημείου στο Γοργοπόταμο, καθώς και η κατάργηση των νομοθετικών διαταγμάτων της Δικτατορίας που ευνοούσαν τους πρώην ταγματασφαλίτες.

*** Η Νέα Δημοκρατία, πιστή στις παραδόσεις και την κληρονομιά της ΕΡΕ, όχι μόνο καταψήφισε, αλλά οι βουλευτές της αποχώρησαν από την αίθουσα. Ο αρχηγός, δε, του κόμματος, Ευάγγελος Αβέρωφ, σε ένα αντικομμουνιστικό παραλήρημα, δήλωσε την «κατηγορηματικά αρνητική» θέση του κόμματός του, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο έδινε «συγχωροχάρτι στο ΚΚΕ για την αντεθνική του δράση».

*** Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η Νέα Δημοκρατία. Η ναυαρχίδα της Δεξιάς, όπου καταφύγιο έβρισκαν, βρίσκουν και θα βρίσκουν αρκετά ακροδεξιά, χουντικά και βασιλικά κατακάθια φορώντας, ως εκλεγμένοι, τον δημοκρατικό μανδύα. Και πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πολλοί ηλίθιοι που τους ψήφιζαν, τους ψηφίζουν και θα τους ψηφίζουν γιατί απλά έχουν τις ίδιες απόψεις με αυτούς. Αυτές που είχαν και οι παππούδες τους και οι μπαμπάδες τους.
Φυσικά, δεν είναι όλοι οι βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ έτσι. Μην τα βάλουμε όλους στο ίδιο σακί. Δυστυχώς όμως το κόμμα σέρνεται πίσω από τις ορέξεις και τη δυναμική των πρώτων.

*** Την ίδια χρονιά, τρεις μέρες νωρίτερα, αποποινικοποιήθηκε η μοιχεία και ψηφίστηκε το νέο οικογενειακό δίκαιο που έδωσε ισοτιμία στις γυναίκες. Και στις δύο ψηφοφορίες, η Νέα Δημοκρατία είχε ψηφίσει κατά, όπως πολύ σωστά θυμήθηκε ο Νίκος Σαραντάκος.


Αλλά είπαμε. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία. Μην τα ξαναλέμε.

*** Άλλη μία γυναικοκτονία. Αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη.
19/01/2021 55χρονη στα Χανιά
5/4/2021 28χρονη στη Μακρυνίτσα
11/5/2021 20χρονη στα Γλυκά Νερά
3/6/2021 64χρονη στην Αγία Βαρβάρα
16/7/2021 26χρονη στην Φολέγανδρο
30/7/2021 31χρονη στη Δάφνη
3/8/2021 43χρονη στη Λάρισα
8/8/2021 46χρονη στο Ρέθυμνο
23/8/2021 55χρονη στη Θεσσαλονίκη.

*** Το εμβόλιο της Pfizer εγκρίθηκε πλήρως από τον FDA των ΗΠΑ. Δηλαδή, πλέον έχει την έγκριση που έχουν και όλα τα υπόλοιπα εμβόλια της αγοράς και το ίδιο θα γίνει σύντομα και με όλα τα υπόλοιπα κατά του κορονοϊού και σειρά θα πάρει ο ευρωπαϊκός ΕΜΑ. Άρα τα επιχειρήματα των σκεπτικιστών / αντιεμβολιαστών «δεν έχουν δοκιμαστεί αρκετά», «δεν έχουν μελετηθεί όπως τα υπόλοιπα» και τα ρέστα πάνε, συνεπώς, στο καλάθι των αχρήστων.
Εμβολιαστείτε τώρα. Για σας, τα παιδιά σας, τους γονείς σας και τους γύρω σας.

*** Και, τέλος, ένα βραβείο στον κύριο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter