Μητσοτάκης για Τέμπη: Αόριστες υποσχέσεις για «τιμωρία ενόχων» αλλά «ακραίες» οι καταγγελίες για μπάζωμα

Μητσοτάκης για Τέμπη: Αόριστες υποσχέσεις για «τιμωρία ενόχων» αλλά «ακραίες» οι καταγγελίες για μπάζωμα

Πιεσμένος από τις καταγγελίες για απόπειρα συγκάλυψης στοιχείων αλλά και των πραγματικών υπευθύνων για το έγκλημα στα Τέμπη και αποποίησης των ευθυνών της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στην τραγική αυτή υπόθεση, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του στο Facebook, χωρίς ωστόσο να προσθέσει κάτι καινούργιο στο κυβερνητικό αφήγημα.

“Οι ένοχοι για το δυστύχημα των Τεμπών θα τιμωρηθούν” ισχυρίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας τα περί “εμπιστοσύνης του στη Δικαιοσύνη” και τη βεβαιότητά του ότι “θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για να καταδειχθεί η αλήθεια”.

Διαβάστε επίσης – Μνημείο συγκάλυψης

Μάλιστα σε μια προσπάθεια να προκαταβάλει την… ανεξάρτητη δικαιοσύνη, χαρακτήρισε εμμέσως πλην σαφώς “ακραίες” τις καταθέσεις συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη για μπάζωμα του χώρου όπου έλαβε χώρα το σιδηροδρομικό δυστύχημα και για προσπάθεια εξαφάνισης στοιχείων και συγκάλυψης πολιτικών και κυβερνητικών ευθυνών.

Είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης: “όλες οι καταθέσεις, ακόμη και οι πιο ακραίες” θα διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη και ότι “δεν πρέπει να μείνει καμία σκιά που να δηλητηριάζει τη δημόσια ζωή και την εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Ακόμη κι αν αυτό απαιτήσει λίγο περισσότερο χρόνο”.

Διαβάστε επίσης – Τέμπη: Συγκλονίζει ο Παύλος Ασλανίδης – Έδωσε συνέντευξη on air με το πρόσωπο του γιου του, Δημήτρη

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ακρίβεια βλέποντας “ενθαρρυντικά” μηνύματα και “μείωση των αρχικών τιμών σε παραπάνω από 4.000 προϊόντα”, κάτι που -όπως είπε- σημαίνει ότι και οι τελικές τιμές θα κινηθούν πιο χαμηλά. Παρόλο που άλλα βλέπουν οι καταναλωτές και τα νοικοκυριά καθώς το εισόδημά του λεηλατείται στις πρώτς δύο -τρεςι εβδομάδες του μήνα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter