Μητσοτάκης: «Κάποιοι μετατρέπουν την ευρωκάλπη σε δημοψήφισμα για να φύγω εγώ»

Μητσοτάκης: «Κάποιοι μετατρέπουν την ευρωκάλπη σε δημοψήφισμα για να φύγω εγώ»

Ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη και στην ομιλία του στη Μάκρη, προσπάθησε για άλλη μία φορά να συσπειρώσει τη δεξιά βάση του κυβερνώντος κόμματος, μιλώντας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος και αναφέροντας ότι κάποιοι «θέλουν να μετατρέψουν την ευρωκάλπη σε δημοψήφισμα και να φύγει ο Μητσοτάκης».

Συγκεκριμένα για το μεταναστευτικό αναφέρθηκε στα «γεγονότα του Μαρτίου του 2020. Όταν υψώσαμε ένα τείχος άμυνας απέναντι στην προσπάθεια εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού προβλήματος. Προστατεύσαμε τα σύνορα της πατρίδας μας, τα σύνορα της Ευρώπης. Η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα της Ευρώπης που το μεταναστευτικό δεν είναι αντικείμενο της προεκλογικής συζήτησης».

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ

Επίσης, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι «κανείς δεν μιλά για το αντικείμενο των ευρωεκλογών. Έβλεπα σποτάκια του ΣΥΡΙΖΑ, είδα ουσιαστικά αντιγραφή της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ το 2019. Όλα είναι μαύρα και η λύση είναι να ξοδέψουμε πολύ περισσότερα χρήματα. Αυτή η συνταγή δοκιμάστηκε και απέτυχε παταγωδώς το 2023. Κάποιοι δεν έμαθαν από τα λάθη τους, διότι όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις και τι να πεις, κάνεις αυτό που ξέρεις. Η αντιπολίτευση ξέρει να πετά λάσπη και να φυτεύει λεφτόδεντρα και προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι μας περισσεύουν μερικά δισεκατομμύρια».

Θα πάρουν την απάντηση στις κάλπες

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε επίσης ότι κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν την ευρωκάλπη σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης και δήλωσε απόλυτα βέβαιος «ότι θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει στην κάλπη. Οι πολίτες μας έδωσαν μια εντολή τετραετίας, να αλλάξουμε τη χώρα. Και αυτή την εντολή θα την τηρήσουμε».

Είναι σαφές ότι στο Μαξίμου φοβούνται την αποχή και την απογοήτευση των πολιτών, για αυτό και ο πρωθυπουργός θέτει σε κάθε του ομιλία διλήμματα περί σταθερότητας, ώστε να συσπειρώσει τη κοινωνική βάση του κόμματος, που είναι απογοητευμένη.

Διαβάστε επίσης: Δυνατό ξεκίνημα Μητσοτάκη στο 1ο προεκλογικό σποτ: 3+1 ψέματα σε 1 λεπτό (Video)

Ο «Μακεδονομάχος» Βορίδης για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Δεν κυρώνουμε τα μνημόνια συνεργασίας, διότι είχαμε προβλέψει τι θα γίνει» (Video)

Συμφωνία των Πρεσπών: Ο Άδωνης που έλεγε «παπ, θα την αλλάξουμε», τώρα την υπερασπίζεται! (Video)

Σπηλιωτόπουλος: Με «πολιτική περικεφαλαίας» η ΝΔ προσπάθησε να τορπιλίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Υποκριτικός και επικίνδυνος ο εθνικιστικός λαϊκισμός»: Επικοινωνία Τσίπρα – Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter