Μητσοτάκης: Ο Αλεξέι Ναβάλνι πλήρωσε την γενναιότητά του

Μητσοτάκης: Ο Αλεξέι Ναβάλνι πλήρωσε την γενναιότητά του
Αλεξέι Ναβάλνι (AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση του στην πλατφόρμα «Χ» αναφέρθηκε στον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι και εξήρε το θάρρος και των αγωνιστικότητα του απέναντι σε ένα “βάναυσο και αυταρχικό καθεστώς», το οποίο τελικά «φρόντισε ο Ναβάλνι να πληρώσει για τη γενναιότητά του πρώτα στερώντας την ελευθερία του και τώρα τη ζωή του».

Η ανάρτηση του κ,. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Ο Αλεξέι Ναβάλνι αγωνίστηκε σθεναρά για τη δημοκρατία και αντιστάθηκε σε ένα βάναυσο, αυταρχικό καθεστώς. Ένα καθεστώς που φρόντισε ο Ναβάλνι να πληρώσει για τη γενναιότητά του πρώτα στερώντας την ελευθερία του και τώρα τη ζωή του. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του. Το θάρρος του δεν θα ξεχαστεί».

Γ. Παπανδρέου: Θλιβερή στιγμή

Με μήνυμα στο twitter ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του Αλε Ναβάλνι κι άφησε αιχμές για τη δημοκρατία στη Ρωσία.

«Ο Αλεξέι Ναβάλνι συμβόλιζε μια αχτίδα ελπίδας για τον ρωσικό λαό. Ο θάνατός του στη φυλακή είναι μια φρικτή απόδειξη της συστηματικής παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αξιών. Μια θλιβερή στιγμή για τη Ρωσία. Μια θλιβερή στιγμή για όλους όσους αγωνίζονται για τη δημοκρατία,» έγραψε ο Γιώργις Παπανδρέου.

Διαβάστε επίσης: Ναβάλνι: Τη Ρωσία κατηγορούν για το θάνατό του πολλοί ηγέτες του κόσμου

Αλεξέι Ναβάλνι: «Ήταν ζωντανός, υγιής και χαρούμενος» καταγγέλλει η μητέρα του – Ερωτήματα για τον ξαφνικό θάνατο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter