Μητσοτάκης: Πανδημία ανεμβολίαστων – Δεν ξανακλείνει η οικονομία

Μητσοτάκης: Πανδημία ανεμβολίαστων – Δεν ξανακλείνει η οικονομία
Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα "Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19", την οποία διοργάνωσε η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Το «χαρτί» του κοινωνικού αυτοματισμού τραβά από το μανίκι ο πρωθυπουργός μπροστά στην οδυνηρή τροπή της πανδημίας και την αδυναμία κυβερνητικής διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε στην ημερίδα της Επιτροπής Κοινωνικών με θέμα: «Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19», ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε πως «η υγειονομική κρίση έχει μετατραπεί σε μια πανδημία που αφορά πρωτίστως ανεμβολίαστους».

Τόνισε δε ότι η οικονομία δεν ξανακλείσει από τη στιγμή που έχουμε στη διάθεση μας το εμβόλιο, συμπληρώνοντας πως οι εμβολιασμένοι δεν θα χάσουν τα δικαιώματα που απέκτησαν. «Όσοι δεν θωρακίζονται με το εμβόλιο, θα ελέγχονται περισσότερο» είπε, ενώ επισήμανε πως η λύση για την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία είναι να εμβολιαστούν «όσοι το σκέφτονται».

Εν συνεχεία, παρέθεσε την κυβερνητική στόχευση περί μετατροπής του συστήματος Υγείας από «ασθενοκεντρικό» σε «ανθρωποκεντρικό» προκειμένου «να προλαβαίνουμε τον κίνδυνο». «Το εμβόλιο είναι η μεγαλύτερη πρόληψη» σημείωσε.

Δωρεάν Μαστογραφίες

Αντιδράσεις από μέλη της αντιπολίτευσης προκάλεσε η επιμονή του πρωθυπουργού στην πολιτική καπηλεία των δωρεάν μαστογραφιών, αφιερώνοντας τη συγκεκριμένη «πρωτοβουλία» στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά. Ωστόσο, η εκλιπούσα από βήματος Βουλής είχε αναδείξει την πολιτική λαθροχειρία του Κυρ. Μητσοτάκη, καθώς ξεκαθάρισε ότι το εν λόγω πρόγραμμα είχε ήδη θεσπιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε η αν. τομεάρχης Υγείας, Δώρα Αυγέρη, η οποία με ανάρτησή της στο Facebook κάνει λόγο για «επιμονή στην ίδια αθλιότητα». «¨Διαφημίζει¨ την δωρεάν μαστογραφία των γυναικών. Και επιμένει στην ίδια αθλιότητα. Να ¨αφιερώνει¨ το ¨πρόγραμμα¨ στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, ενώ ήταν ο ίδια που τον είχε ξεμπροστιάσει στις 25/10/2020 ότι δεν ενδείκνυται το συγκεκριμένο θέμα για επικοινωνιακή εκμετάλλευση και ότι αυτό το πρόγραμμα είχε δρομολογηθεί ήδη από το 2016 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία γυναικών βουλευτών εκείνης της περιόδου» σημειώνει η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter