Μητσοτάκης, πρωθυπουργός ή ανέμελος ταξιδιώτης;

Μητσοτάκης, πρωθυπουργός ή ανέμελος ταξιδιώτης;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ταυτόχρονα είναι ένας ανέμελος ταξιδιώτης, ένας happy traveler, που χαίρεται τις θάλασσες, τα βουνά, την άσκηση στη φύση.

Αν δεν ήταν πρωθυπουργός, θα τον ζηλεύαμε για την άνεσή του, να ταξιδεύει σε όμορφα μέρη της χώρας μας. Μπορεί να έπαιρνε και σχετική εκπομπή στην τηλεόραση ή να έφτιαχνε ένα ταξιδιωτικό κανάλι στο YouTube. Κανένα πρόβλημα, αν δεν ήταν πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νομίζει ότι η Ελλάδα είναι εταιρεία, που τα Σαββατοκύριακα κατεβάζει ρολά. Ετσι σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο δραπετεύει. Είναι ο πρωθυπουργός με τη μεγαλύτερη διάρκεια διακοπών που έχει περάσει από τη χώρα, τουλάχιστον από τη μεταπολίτευση και μετά. Μπορεί να έχει παγκόσμιο ρεκόρ, δύσκολο να το διασταυρώσουμε, επειδή ο Μητσοτάκης τις παίρνει τις άδειες «άγραφες».

Η κυβέρνηση δεν ενημερώνει πότε φεύγει και πότε έρχεται ο πρωθυπουργός. Το μαθαίνουμε από φωτογραφίες παπαράτσι και μερικές φορές από δικές του αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρωθυπουργός έλειψε από 4 Αυγούστου έως 14 Αυγούστου στην Κρήτη, το μάθαμε από τοπικά ρεπορτάζ, στο Μαξίμου σιωπή. Στις 15 Αυγούστου πήγε στην Τήνο, όπου έχει εξοχικό, για επίσημη εκδήλωση. Στις 19 Αυγούστου, Σάββατο, ανέβασε περήφανος στο istagram μια φωτογραφία με την κόρη του Δάφνη σε βουνοκορφή της Κρήτης και έγραψε λακωνικά: «Με την Δάφνη στις Πάχνες, στα 2.453 μ.».

Πολλοί σχολίασαν στα social media, ότι για ανάβαση σε υψόμετρο 2.453 μέτρων και οι δύο δείχνουν ατσαλάκωτοι, χωρίς ίχνος ιδρώτα ή σκόνης. Ακόμη πρόσεξαν ότι ο Μητσοτάκης φοράει παπούτσια διαφορετικού χρώματος, ένα καφέ και ένα μαύρο, και κάλτσες παράταιρες. Μερικοί αναρωτήθηκαν αν ανέβηκαν εκεί με τζιπ ή ελικόπτερο.

Δεν ξέρουμε πως ανέβηκαν αλλά στο Google maps βλέπουμε ότι υπάρχει χωματόδρομος που τελειώνει περίπου 1500 μέτρα από τις Πάχνες, πράγμα που εξηγεί και τα καθαρά ρούχα.

Αλλού όμως είναι το πρόβλημα. Η Ελλάδα δεν κατεβάζει ρολά τα Σαββατοκύριακα. Για παράδειγμα, λίγη ώρα μετά την ανάρτηση του πρωθυπουργού ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη κι ακόμη μαίνεται.

Επίσης, κάθε φορά που μετακινείται πρωθυπουργός μαζί του μετακινείται μια κουστωδία από γραμματείς, μετακλητούς, φρουρούς, οχήματα κ.λπ. Ειδικά για τον Μητσοτάκη, που έχει αυξήσει θεαματικά τις ανάλογες θέσεις εργασίας και έχει το μοναδικό στην ελληνική ιστορία κατόρθωμα να κάνει διάγγελμα από την εξοχή με green screen για να κρύψει ότι δεν ήταν στο γραφείο του (Απρίλιος 2021).

Αυτά είναι έξοδα, σε ένα κράτος που δεν έχει υγειονομικούς στα δημόσια νοσοκομεία και πυροσβέστες στις πυρκαγιές.

Η κυριαρχία της κυβέρνησης στα Μέσα Ενημέρωσης δεν θα τον σώζει για πάντα. Ακόμη και οι νεοδημοκράτες κάποτε θα απηυδήσουν με τα καμώματα του ανέμελου ταξιδιώτη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter