Μόσχα: Το Κίεβο κατέρριψε το αεροσκάφος με τους Ουκρανούς αιχμαλώτους -76 νεκροί (Video)

Μόσχα: Το Κίεβο κατέρριψε το αεροσκάφος με τους Ουκρανούς αιχμαλώτους -76 νεκροί (Video)
Φωτογραφία από «Χ»

Την πλήρη ευθύνη στην Ουκρανία για την συντριβή του αεροσκάφους στο Μπέλγκοροντ, από την οποία έχασαν την ζωή τους 76 άνθρωποι συμπεριλαμβανομένων και 65 Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου, ρίχνει η Μόσχα.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, το μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου IL-76 «κατερρίφθη από τις ουκρανικές δυνάμεις» κοντά στο Μπέλγκοροντ, «σε μία βάρβαρη επίθεση».

Νωρίτερα, ο Αντρέι Καρταπόλοφ, βουλευτής στη Δούμα και στρατηγός εν αποστρατεία, δήλωσε πως το μεταγωγικό καταρρίφθηκε από τρεις πυραύλους που η Δύση έχει προμηθεύσει στην Ουκρανία. Όπως είπε, η έρευνα θα αποκαλύψει αν οι πύραυλοι ήταν Patriots ή IRIS-T που εκτοξεύθηκε από το Χάρκοβο.

Επίσης ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας κατηγόρησε νωρίτερα την Ουκρανία ότι κατέρριψε το ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος. «Σκότωσαν στον αέρα τους δικούς τους στρατιώτες, τις μητέρες τους, τα παιδιά τους που τους περίμεναν», κατήγγειλε ο Βιάτσεσλαβ Βολόντιν. «Σκότωσαν με αμερικανικούς και γερμανικούς πυραύλους τους πιλότους μας που πραγματοποιούσαν ανθρωπιστική αποστολή», πρόσθεσε απευθυνόμενος στους Ρώσους βουλευτές.

Στις κατηγορίες περί «βάρβαρης» επίθεσης που διατύπωσε η Μόσχα η ουκρανική πλευρά απάντησε πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ακόμα ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε από ουκρανικούς πυραύλους. Τα ουκρανικά μέσα διακινούσαν νωρίτερα ένα εναλλακτικό σενάριο σύμφωνα με το οποίο το αεροσκάφος μετέφερε επίσης και πυραύλους S-300 και αναγκάστηκαν αργότερα να αναδιπλωθούν καθώς προσπαθούσαν να δημιουργήσουν εντύπωση για σημαντικό πλήγμα κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Στο βίντεο της κατάρριψης του αεροσκάφους φαίνεται ξεκάθαρα ότι κατά την πτώση του σημειώνεται μια μεγάλη έκρηξη

Φωτογραφίες από το σημείο καταδεικνύουν ότι υπήρχαν και «σημάδια» χρήσης πυραύλων στην περιοχή λίγο πριν την συντριβή του αεροσκάφους

Σύμφωνα με το Ουκρανικό κρατικό σάιτ Suspilne, το Κεντρικό Γραφείο για τον Συντονισμό σχετικά με την Μεταχείριση των Αιχμαλώτων Πολέμου (KSHPPV), ειδική ομάδα, αλλά και άλλες πιο εξειδικευμένες δομές συλλέγουν και αναλύσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό. Μάλιστα το Γραφείο κάλεσε τα μέσα ενημέρωσης να μην μεταδίδουν πληροφορίες που δεν είναι διασταυρωμένες, γιατί όπως ανέφερε στην σχετική ανακοίνωση: «Τονίζουμε ότι ο εχθρός πραγματοποιεί ενεργά ειδικές επιχειρήσεις παραπληροφόρησης κατά της Ουκρανίας, με σκοπό να αποσταθεροποιήσει την ουκρανική κοινωνία. Σας ζητούμε να είστε υπεύθυνοι όσον αφορά στην διάδοση ευαίσθητων πληροφοριών και να χρησιμοποιείτε μόνο επίσημες πηγές».

Διαβάστε επίσης:

Διεθνής Τύπος: «Νέα νίκη Τραμπ στο Νιου Χαμσάιρ – Oρκίζεται να συνεχίσει τον αγώνα η Χέιλι»

Νικητής και στο Νιου Χάμσαϊρ ο Τραμπ – Παραμένει στην κούρσα η Χέιλι

Γερμανία: Ακινητοποιημένα όλα τα τρένα – Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη απεργία των Σιδηροδρομικών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter