Διεθνής Τύπος: «Νέα νίκη Τραμπ στο Νιου Χαμσάιρ – Oρκίζεται να συνεχίσει τον αγώνα η Χέιλι»

Διεθνής Τύπος: «Νέα νίκη Τραμπ στο Νιου Χαμσάιρ – Oρκίζεται να συνεχίσει τον αγώνα η Χέιλι»

Στη Γαλλία, η Le Figaro γράφει: «Οι αγρότες αυξάνουν την πίεση στην κυβέρνηση». Την ώρα που το κίνημα διαμαρτυρίας σκληραίνει παντού στη Γαλλία, οι αγρότες πιέζουν τον Γκαμπριέλ Ατάλ να δώσει απαντήσεις πολύ γρήγορα. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Μονακό: Ενας πρίγκιπας και τα οικονομικά μυστικά του». Το αποκαλυπτικό σημειωματάριο του Κλοντ Παλμερό, πρώην διαχειριστή περιουσίας του πρίγκιπα Αλβέρτου, ο οποίος παρέμεινε στην εξουσία για περισσότερα από είκοσι χρόνια πριν εκδιωχθεί το 2023. Στη Liberation διαβάζουμε: «Η ανατομία ενός αγώνα». Εν μέσω της θλίψης για τον θάνατο μιας αγρότισσας, το κίνημα δυναμώνει και γεννά φόβους στην κυβέρνηση.

Στη Γερμανία, η Die Welt αναφέρει: «Η Γερμανία παλεύει για μια νέα ανάπτυξη». Οι ειδικοί αναζητούν λύσεις στην Παγκόσμια Οικονομική Σύνοδο Κορυφής.
Η Tagesspiegel γράφει: «”Η Ευρώπη πρέπει να μπορεί να αμυνθεί”». Η Μαρία-Αγνή Στρακ-Τσίμερμαν, πολιτικός του FDP και εμπειρογνώμονας στον τομέα της άμυνας, μίλησε σχετικά με τη ρωσική απειλή, τη στάση της σχετικά με τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία και την ιδέα ενός κοινού ευρωπαϊκού στρατού.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Νέα νίκη Τραμπ στο Νιου Χαμσάιρ». Η Χέιλι υπόσχεται να συνεχίσει τον αγώνα. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Ο Τραμπ κερδίζει τις προκριματικές εκλογές του 2024 στο Νιου Χάμσαϊρ καθώς η Χέιλι ορκίζεται να συνεχίσει τον αγώνα». Πλήγμα Τραμπ στη Χέιλι, σε μια νίκη που τον φέρνει πιο κοντά στο να είναι ο υποψήφιος του Ρεπουμπληκανικού κόμματος στις εκλογές του 2024.
Τέλος, στη USA Today αναφέρεται: «Το “Οπενχάιμερ” σάρωσε τα Όσκαρ». Το μπλοκμπάστερ του Κρίστοφερ Νόλαν κέρδισε 13 υποψηφιότητες.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Ο Σούνακ προειδοποιεί για νέες επιθέσεις στην Υεμένη καθώς η κρίση μεγαλώνει». Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ, ανέφερε ότι μπορεί να υπάρξουν περαιτέρω βομβαρδισμοί της Υεμένης εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις των Χούθι στη ναυτιλία. Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «”Αν πάμε σε πόλεμο”. Η προειδοποίηση του αρχηγού του στρατού» . Ο Στρατηγός ανέφερε ότι η κυβέρνηση πρέπει να «κινητοποιήσει το έθνος» σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Ρωσία.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera γράφει: «”Ναι” από τη Γερουσία στην αυτονομία». Η έρευνα του Γενικού Λογιστηρίου δημοσίευσε έκθεση για τη δημόσια πολιτική και τον έλεγχο των εξόδων..

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Το Ισραήλ απορρίπτει τον Μπορέλ ως με την ΕΕ». Η ισραηλινή διπλωματία υποστηρίζει ότι ο υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος, που προωθεί ένα σχέδιο για τη Μέση Ανατολή, βρίσκεται “στην πλευρά της Παλαιστίνης”.

Διαβάστε επίσης: Νικητής και στο Νιου Χάμσαϊρ ο Τραμπ – Παραμένει στην κούρσα η Χέιλι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter