MotoGP Grand Prix Καταλονίας

MotoGP Grand Prix Καταλονίας

Ο Χόρχε Λορένθο με Ducati, κατέκτησε τη νίκη στον αγώνα του MotoGP στην Καταλωνία, τερματίζοντας περισσότερο από 4 δευτερόλεπτα μπροστά από το Μαρκ Μάρκεθ, αναβάτη της Honda. Η νίκη στη Βαρκελώνη ήρθε 2 εβδομάδες μετά την 1η θέση στο GP Ιταλίας

Δύο εβδομάδες μετά τη νίκη του στην Ιταλία, ο Χόρχε Λορένθο, αναβάτης της Ducati, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στην Καταλωνία. Στο Grand Prix που έγινε στη Βαρκελώνη, μπροστά σε περισσότερους από 90.000 θεατές, ο αναβάτης από τη Μαγιόρκα εκκίνησε από την πρώτη θέση έχοντας κάνει τον καλύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά. Η εκκίνησή του δεν ήταν η ιδανική και βρέθηκε στην τρίτη θέση μετά την πρώτη στροφή. Με το τέλος του πρώτου γύρου ο Λορένθο πέρασε εντυπωσιακά στην 1η θέση όπου και παρέμεινε μέχρι την πτώση της καρό σημαίας. Για τον Ισπανό, πρωταθλητή του MotoGP (το 2010, 2012 και 2015), αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του στο διάστημα που αγωνίζεται με την ομάδα από το Borgo Panigale και πανηγυρίστηκε δεόντως.

O άλλος αναβάτης της Ducati, ο Ιταλός Αντρέα Ντοβιτσιόζο, είχε μία πτώση στο 16ο γύρο στην πέμπτη και ενώ ήταν στην τρίτη θέση και εγκατέλειψε. Όπως δήλωσε, είχε στρίψει καλύτερα από τους προπορευόμενους στην τέταρτη στροφή και αυτό του έδινε πλεονέκτημα στην προσπάθειά του να τους πλησιάσει. Όμως ένα λάθος στο φρενάρισμα στην επόμενη στροφή, έφερε την πτώση και την εγκατάλειψη.

Με τη νίκη του αυτή ο Λορένθο προωθήθηκε στη έβδομη θέση της γενικής κατάταξης στους αναβάτες με 66 βαθμούς, όσους έχει και ο Ντοβιτσιόζο. Η Ducati είναι δεύτερη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 132 βαθμούς.

Επόμενος αγώνας του MotoGP στην πίστα του Άσσεν, στην Ολλανδία, 29 Ιουνίου – 1 Ιουλίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter