Μουντιάλ 2018: Με Κροατία η εθνική στα δύο μπαράζ πρόκρισης

Η Κροατία των Μόντριτς και Μάντζουκιτς, θα είναι η αντίπαλος της εθνικής ομάδας στα διπλά μπαράζ πρόκρισης που οδηγούν στο Μουντιάλ 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας.

Μπορεί να μην ήταν η καλύτερη, αλλά δεν ήταν και η χειρότερη κλήρωση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που ήθελε σίγουρα να αποφύγει την Ιταλία. Το πρώτο μπαράζ θα διεξαχθεί 9-11 Νοεμβρίου στο Ζάγκρεμπ και η ρεβάνς στο Καραϊσκάκη τρεις μέρες αργότερα (12-14 του ίδιου μήνα).

Τα υπόλοιπα τρία ζευγάρια (θα παίξουν τις ίδιες ημερομηνίες) είναι: Βόρειος Ιρλανδία – Ελβετία, Δανία – Ιρλανδία και στο πιο μεγάλο ματς, Σουηδία – Ιταλία.

Είναι η τρίτη φορά στην ιστορία της εθνικής ομάδας που θα διεκδικήσει την πρόκριση της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, μέσω μπαράζ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Είχε προηγηθεί η πρόκριση με την Ουκρανία στο Μουντιάλ του 2010 και η πρόκριση με την Ρουμανία στο Μουντιάλ του 2014. Αν η εθνική καταφέρει να περάσει και τώρα μέσω των μπαράζ θα είναι η πρώτη που θα έχει καταφέρει κάτι τέτοιο. Σε περίπτωση δε, που η εθνική πάει στη Ρωσία το ερχόμενο καλοκαίρι, τότε θα μάθει τους αντιπάλους της στην τελική φάση, στην κλήρωση των ομίλων που θα διεξαχθεί την 1η Δεκεμβρίου στο Κρεμλίνο.

Ετικέτες