Μουντιάλ 2022: Δεν τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο οι παίκτες του Ιράν (Video)

Μουντιάλ 2022: Δεν τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο οι παίκτες του Ιράν (Video)

Αίσθηση προκαλεί η σιωπηρή διαμαρτυρία των παικτών της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν, οι οποίοι δεν τραγούδησαν -όπως είθισται- τον εθνικό ύμνο της χώρας, πιθανότατα σε ένδειξη αλληλεγγύης σε όσους διαδηλώνουν εναντίον της κυβέρνησης της ισλαμιστικής χώρας.

Ειδικότερα, οι ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας λίγο πριν την έναρξη του αγώνα εναντίον της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, επέλεξαν να μην τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο του Ιράν, σε μια πράξη που θεωρείται ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Το Eurosport κάνοντας λόγο για μια «εξαιρετικά δυνατή στιγμή», αναφέρει ότι οι ιρανοί φίλαθλοι που βρίσκονταν στο γήπεδο για να υποστηρίξουν την ομάδα τους προχώρησαν σε αποδοκιμασίες κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου κρατώντας πανό με το είχε το σύνθημα της ιρανικής εξέγερσης «γυναίκα, ζωή, ελευθερία».

Παράλληλα, το Reuters αναφέρει ότι η κρατική τηλεόραση του Ιράν διέκοψε τη ζωντανή μετάδοση του αγώνα καθώς οι παίκτες παρατάχθηκαν για την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, ώστε να φτάσει στη χώρα η σιωπηρή διαμαρτυρία των ποδοσφαιριστών.

Διαβάστε επίσης:

Μουντιάλ 2022: Η Αγγλία συνέτριψε 6-2 το Ιράν

Μουντιάλ 2022: Στο… σκοτάδι η μετάδοση του αγώνα Αγγλία – Ιράν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter