Μουντιάλ 2022: Η Ουαλία 1-0 την Ουκρανία και πάει στο Κατάρ

Στο Κάρντιφ, η Ουαλία νίκησε την Ουκρανία 1-0 και πήρε την πρόκριση για το Μουντιάλ του Κατάρ, εκεί όπου θα μετάσχει στον 2ο όμιλο με Αγγλία, ΗΠΑ και Ιράν.

Στο πρώτο μέρος η Ουκρανία κυριάρχησε στο ματς, είχε ευκαιριες για γκολ με τους Τσιγκάνκοφ, Γιάρεμτσουκ, Καραμπάεφ και Ζιντσένκο αλλά ο Χένεσι έσωσε σε όλες τις περιπτώσεις την εστία του. Τελικά οι Ουαλοί κατάφεραν να βρουν γκολ και να προηγηθούν στο 34′ με κεφαλια-αυτογκόλ του Γιάρεμτσουκ που σημάδεψε λάθος εστια σε φάουλ του Μπέιλ.

Στο β’ μέρος η Ουαλία έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ράμσεϊ (49′) και η Ουκρανια λίγο αργότερα με τον Γιάρεμτσουκ (56′). Οι Ουκρανοί βγήκαν μπροστά για την ισοφάριση αλλά άφησαν χώρους πίσω και το ματς έγινε θρίλερ. Η Ουαλία είχε δοκάρι στο 74′ με τον Τζόνσον κι ευκαιρία με τον Μπέιλ στο 75′ και η Ουκρανία είχε διπλή ευκαιρία με Γιάρεμτσουκ και Καραμπάεφ στο 77′.  Στο 84′ ο Χένεσι έκανε την απόκρουση του αγώνα σε κεφαλιά του Ντόβμπικ.

Ο Ισπανός Λαόθ “κιτρίνισε” τους Τζέιμς, Αλεν, Μικολένκο, Ντόμπικ.

ΟΥΑΛΙΑ: Χένεσι, Άμπαντου, Ρόντον, Ντέιβις, Ρόμπερτς, Ράμσεϊ, Άλεν, Τζέιμς (71′ Τζόνστον), Ν. Γουίλιαμς, Μπέιλ (83′ Γουίλσον), Μουρ.
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Μπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιένκο, Μικολένκο, Στεπανένκο (70′ Σίντορτσουκ), Γιαρμολένκο, Μαλινόβσκι (70′ Σαπαρένκο), Ζιντσένκο, Τσιγκάνκοφ (77′ Μούντρικ), Γιάρεμτσουκ (77′ Ντόβμπικ).

Ετικέτες