Μουντιάλ 2022: Το Εκουαδόρ έσβησε τις φήμες, 2-0 το Κατάρ

Μουντιάλ 2022: Το Εκουαδόρ έσβησε τις φήμες, 2-0 το Κατάρ

Το Εκουαδόρ έσβησε με εμφατικό τρόπο τις φήμες περί δωροδοκίας παικτών του (τις είχε «αποκαλύψει» η Daily mail μεσοβδόμαδα), νίκησε 2-0 την οικοδέσποινα ομάδα του Κατάρ στην πρεμιέρα του 22ου Μουντιάλ και μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση.

Το Εκουαδόρ καθάρισε από το πρώτο μέρος τον αγώνα κόντρα σε μια ομάδα με πολύ μικρές δυνατότητες, επιπέδου γ’ εθνικής ή και πιο χαμηλά…

Στο κατάμεστο από 60.000 φιλάθλους, «Al Bayt», το Εκουαδόρ μπήκε σε θέση οδηγού με το ξεκίνημα και στο 3’ πέτυχε γκολ με κεφαλιά του Βαλένσια το οποίο ακυρώθηκε από το VAR για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Όμως οι Νοτιοαμερικάνοι ήταν ξεκάθαρα ένα επίπεδο πάνω από τους διοργανωτές που έδειχναν και αγχωμένοι στο ντεμπούτο τους. Ο,τι δεν έγινε στο 3’ συνέβη στο 16’ με τον Βαλένσια να κερδίζει πέναλτι από τον Αλσίμπ, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος κι άνοιξε το σκορ.

Το Εκουαδόρ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μια ομάδα μικρών δυνατοτήτων όπως αυτή του Κατάρ. Και στο 31’ ο Βαλένσια και πάλι με άπιαστη γυριστή κεφαλιά έγραψε το 2-0 κι έβαλε πολύ δύσκολα τους γηπεδούχους…

Το Κατάρ μπόρεσε να φανεί στο ματς στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου όταν η κοντινή κεφαλιά του Αλί πέρασε λίγο άουτ.

Στο β’ μέρος το σκηνικό ήταν το ίδιο με το Εκουαδόρ να χάνει μεγάλη ευκαιρία το 55’ με σουτ του Ιμπάρα που έσωσε ο Αλσίμπ. Μετά το 60’ οι φιλοξενούμενοι έκαναν συντήρηση δυνάμεων και διαχειρίστηκαν σωστά το ματς ξεκινώντας με μια εύκολη νίκη, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν μόλις ένα καλό σουτ του Μουντάρι στο 86’ λίγο άουτ.

Ο Ιταλός διαιτητής Νταβίντε Ορσάτο «κιτρίνισε» τους Αλσίμπ, Αλί, Καϊσέδο, Μέντες, Αφίφ

ΚΑΤΑΡ: Αλσίμπ, Κούκι, Χισάμ, Χασάν, Μιγκέλ, Χατέμ, Αλ Χαϊντός (71’ Γουάντ) , Μπουντιάφ, Αχμέντ, Αφίφ, Αλί (71’ Μουντάρι).

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Γκαλίντες, Πρεσιάδο, Τόρες, Χινκάπιε, Εστουπινιάν, Ιμπάρα, Πλάτα, Καϊσέδο (89’ Φράνκο), Μέντες, Εστράδα (89’ Ροντρίγκες), Βαλένσια (77’ Σιφουέντες).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter