Μπάιντεν: «Ο Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου» με τη… δεύτερη φορά – «Ασυγχώρητη ρητορική» απαντά η Μόσχα

Μπάιντεν: «Ο Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου» με τη… δεύτερη φορά – «Ασυγχώρητη ρητορική» απαντά η Μόσχα

Τα βλέμματα πάνω του τράβηξε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ο οποίος, ερωτηθείς από δημοσιογράφο, αποκάλεσε εγκληματία πολέμου τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αν και αρχικά το αρνήθηκε.

O Αμερικάνος Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε σε ανακοίνωσή του τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν «εγκληματία πολέμου», χρησιμοποιώντας τον όρο για πρώτη φορά σε σχέση με τον ηγέτη της Ρωσίας. «Είναι ένας εγκληματίας πολέμου», υπογράμμισε με έμφαση ο Μπάιντεν την στιγμή που παραχωρούσε συνέντευξη στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο και  επιβεβαίωσε την αποστολή πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, συνολικού ύψους περίπου 800 εκατομμυρίων δολαρίων, για να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή.

Ωστόσο, όπως θα δείτε, ο 79χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ, όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο εάν θα αποκαλούσε τον Πούτιν εγκληματία πολέμου, απάντησε αρχικά «όχι». Ωστόσο, λίγες στιγμές αργότερα, ανασκεύασε και έσπευσε να πει: «ναι»…

Η Μόσχα απ’ την πλευρά της δεν έμεινε άπραγη. Για  έκανε λόγο το Κρεμλίνο. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι τα συγκεκριμένα σχόλια  ήταν «απαράδεκτα» και ειπωμένα στα πλαίσια μιας «ασυγχώρητης πολιτικής ρητορική»,  όπως αναφέρει το πρακατορείο Reuters επικαλούμενο το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε σήμερα ότι τα σχόλια του Μπάιντεν που χαρακτηρίζουν τον Πούτιν εγκληματία πολέμου ήταν “απαράδεκτη και ασυγχώρητη ρητορική”, σύμφωνα με το TASS.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter