Ο Μητσοτάκης διαγράφει τους «αντάρτες» – Εκτός ΝΔ ο Γ. Αμανατίδης στην Κοζάνη

Ο Μητσοτάκης διαγράφει τους «αντάρτες» – Εκτός ΝΔ ο Γ. Αμανατίδης στην Κοζάνη

Στη διαγραφή του πρώην βουλευτή Κοζάνης, Γιώργου Αμανατίδη, με fast track διαδικασίες προχώρησε την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε μία ημέρα νωρίτερα την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια, έχοντας στο πλευρό του μεγάλο μέρος των τοπικών κομματικών στελεχών, παρά το γεγονός πως ο «εκλεκτός» του πρωθυπουργού στην Κοζάνη είναι ο Γιώργος Κασαπίδης.

Μετά την Πελοπόννησο και το Βόρειο Αιγαίο, οι πονοκέφαλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές αυξάνουν, καθώς σε μία ακόμη περιφέρεια, αυτή της Δυτικής Μακεδονίας, ένα γαλάζιο στέλεχος σήκωσε μπαϊράκι. Το βράδυ της Δευτέρας, ο πρώην βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Αμανατίδης, ανακοίνωσε πως θα διεκδικήσει την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ενώπιον πλήθους τοπικών γαλάζιων στελεχών, ακόμη και εν ενεργεία περιφερειακούς συμβούλους.

Διαβάστε επίσης: Πελοποννησιακός πόλεμος: Οι καταγγελίες του περιφερειάρχη Νίκα για το «σύστημα Σαμαρά» καίνε τον Μητσοτάκη

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση, έγινε γνωστή η διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς ο εκλεκτός του αρχηγού του κόμματος είναι ο Γιώργος Κασαπίδης.

«Η μεγάλη εμπιστοσύνη που του δείχνουν καθημερινά και το αίτημα εκατοντάδων πολιτών, από όλο το πολιτικό και γεωγραφικό φάσμα του τόπου, τον ώθησαν να αποδεχθεί τη δημιουργία ενός αυτοδιοικητικού σχήματος που θα αξιοποιεί τη γνώση και την εμπειρία όλων των πολιτών, με έμφαση στη συλλογικότητα και στο αποτέλεσμα, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς» ανέφερε ο πρώην βουλευτής, μεταξύ άλλων, σε ανοιχτή του επιστολή προς τους πολίτες, ενώ σε δηλώσεις του σε τοπικό ΜΜΕ τόνισε πως η απόφασή του «στηρίζεται στη μεγάλη επιθυμία συμπολιτών μου, πολιτικών προσώπων, πολιτών, επιχειρηματιών, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά και ουσιαστικά σε ένα αυτοδιοικητικό σχήμα στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας».

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, στο πλευρό του Γιώργου Αμανατίδη εμφανίζεται πλήθος κομματικών στελεχών της Δυτικής Μακεδονίας, μεταξύ των οποίων εν ενεργεία περιφερειακοί σύμβουλοι, καθώς και ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της τοπικής Νέας Δημοκρατίας. Ακόμη, αναφέρονται πολιτευτές του δήμου Κοζάνης και άλλων περιοχών, όπως και αρκετοί επιχειρηματίες.

«Είμαι σίγουρος ότι η πρωτοβουλία μας αυτή θα συνεισφέρει παραγωγικά και ουσιαστικά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, αγκαλιάζοντας χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς και μόνο με θετική διάθεση το σύνολο των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας» έκλεισε την ανοιχτή του επιστολή ο αντάρτης -πλέον- υποψήφιος της Δ. Μακεδονίας, προσθέτοντας ένα ακόμα αγκάθι στη Νέα Δημοκρατία του Κυρ. Μητσοτάκη ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Οφείλω να επισημάνω ότι ήταν μια πολύ δύσκολη προσωπική απόφαση. Πιθανή υπαναχώρησή μου ή συμβιβασμοί θα ήταν ενάντια στις αρχές και στις αξίες με τις οποίες υπηρέτησα τον τόπο μου όλα αυτά τα χρόνια. Ωστόσο, η υποστήριξη και κυρίως η προτροπή σας δεν μου έδινε άλλη επιλογή από το να συμμετέχω κι εγώ σε αυτή την νέα αυτοδιοικητική προσπάθεια για την ανάπτυξη του τόπου μας» αναφέρει σε άλλο σημείο, «προβλέποντας» πιθανότατα πως η επιλογή του δεν πρόκειται να τύχει θερμής υποδοχής από τη γαλάζια ηγεσία.

Σημειώνεται πως ο Γ. Αμανατίδης εξελέγη βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019, ενώ στις τελευταίες απέτυχε να εκλεγεί.

Διαβάστε επίσης: Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου καταγγέλλει Σαμαρά και «λειτουργία της ΠΟΛΑΝ» στη Νέα Δημοκρατία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter