Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου καταγγέλλει Σαμαρά και «λειτουργία της ΠΟΛΑΝ» στη Νέα Δημοκρατία

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου καταγγέλλει Σαμαρά και «λειτουργία της ΠΟΛΑΝ» στη Νέα Δημοκρατία

Απασφάλισε το μεσημέρι της Δευτέρας ο νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, δείχνοντας ως αποκλειστικό υπεύθυνο της αντικατάστασής του στην κούρσα για την Περιφέρεια τον Αντώνη Σαμαρά που προωθεί τον «άνθρωπό του» Δημήτρη Πτωχό, καταγγέλλοντας «υβριδική λειτουργία της ΠΟΛΑΝ» στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Φως στις σκοτεινές πτυχές των μεθοδεύσεων που τον «πέταξαν» εκτός επιλογής του Μεγάρου Μαξίμου και του Κυριάκου Μητσοτάκη για την διεκδίκηση μίας νέας θητείας στην Περιφέρεια, παρά τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για στήριξη στους νυν περιφερειάρχες, έριξε τη Δευτέρα ο νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Διαβάστε επίσης: Ο πελοποννησιακός πόλεμος της Νέας Δημοκρατίας

Το ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για την απόσυρσή του κατ’ επιταγήν Μεγάρου Μαξίμου, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη διάσταση στις αναφορές της περασμένης Παρασκευής για «κόμμα μέσα στο κόμμα» στην Πελοπόννησο και αλλού.

Μιλώντας για την επιλογή του Δημήτρη Πτωχού, ανθρώπου του συστήματος Σαμαρά κατά την περίοδο που ο Μεσσήνιος ήταν πρωθυπουργός, ο Π. Νίκας τόνισε πως «το χρίσμα δόθηκε σε νέο υποψήφιο. Εγώ κακά λόγια δεν έχω να πω για κανένα, αλλά το ότι δεν έχει καμία αυτοδιοικητική εμπειρία, ούτε ίδρωσε τη φανέλα για τη Νέα Δημοκρατία, είναι ξεκάθαρο. Μόνο για το ρόλο στο Μαξίμου και το ότι είναι δίπλα στο Σαμαρά, γνωρίζω» ανέφερε, πριν ρίξει ακόμα μεγαλύτερη βόμβα, που ταράζει τους γαλάζιους ακόμα και εκτός περιφέρειας Πελοποννήσου.

Διαβάστε επίσης: Άνω κάτω η ΝΔ σε Πελοπόννησο -και όχι μόνο- από το «κόμμα μέσα στο κόμμα» του Σαμαρά

«Η περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εκχωρηθεί στο σύστημα Σαμαρά. Υπάρχει υβριδική λειτουργία της Πολιτικής Άνοιξης εδώ» είπε ευθαρσώς ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, καταγγέλλοντας πως ακόμα και διοικητές νοσοκομείων ή δήμαρχοι χρειάζονται τη στήριξη «και να λες ευχαριστώ στο “σύστημα Σαμαρά”».

Ο περιφερειάρχης κατήγγειλε ακόμα πως από την αρχή της θητείας του δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από το «σύστημα Σαμαρά», αποκαλύπτοντας πως «από την αρχή μου έθεσαν ακόμη και ποιοι θα είναι αντιπεριφερειάρχες. Είχα εχθρική στάση και “βασανισμό” από το σύστημα αυτό και από τα Μέσα Ενημέρωσης που το υπηρετούν. Είπα “Φεύγω, ησυχάστε”, αλλά πίσω υπήρχε μια παράταξη», σημειώνοντας σε άλλο σημείο πως «οι περιφερειακοί σύμβουλοι είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν», και πως ο ίδιος δεν θα κατέβει ως ανεξάρτητος.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως με τον τρόπο του έδειξε… και προς την πλευρά Τατούλη για την επόμενη ημέρα, αναγνωρίζοντας πως «δεν αισθάνθηκα μεγάλη πίεση από τον Τατούλη αλλά από το εσωτερικό της παράταξής μου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter