Άνω κάτω η ΝΔ σε Πελοπόννησο -και όχι μόνο- από το «κόμμα μέσα στο κόμμα» του Σαμαρά

Άνω κάτω η ΝΔ σε Πελοπόννησο -και όχι μόνο- από το «κόμμα μέσα στο κόμμα» του Σαμαρά

Μπορεί ο πρώην πρωθυπουργός να παραμένει εξαφανισμένος και να λάμπει διά της σιωπής του για τα ελληνοτουρκικά και την υποχωρητικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όμως φαίνεται πως η σιωπή του έχει… αξία στα εσωκομματικά, καθώς καθοδηγεί σειρά εξελίξεων στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με κορυφαία τη διασπαστική υποψηφιότητα του εκλεκτού του Δημήτρη Πτωχού.

Την περασμένη Κυριακή το Documento έγραψε για τον «Πελοποννησιακό πόλεμο της Νέας Δημοκρατίας» που πυροδότησαν οι μεθοδεύσεις του Αντώνη Σαμαρά και η συμφωνία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε το… δαχτυλίδι της περιφέρειας να το λάβει ο εκλεκτός του, Δημήτρης Πτωχός. Πριν περάσει μία εβδομάδα, το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε, με τον πρώτο που «άδειασε» από τις αποφάσεις να είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που εδώ και καιρό δήλωνε πως «όπου υπάρχει εν ενεργεία περιφερειάρχης του κόμματος θα στηριχθεί».

Διαβάστε επίσης: Ο πελοποννησιακός πόλεμος της Νέας Δημοκρατίας

Τις προηγούμενες ημέρες, το σίριαλ της αντικατάστασης του νυν περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα συνεχιζόταν, αφού από το Μέγαρο Μαξίμου υπήρχε μεγάλος φόβος ακόμα και στο ενδεχόμενο να γίνει κάποια δήλωση. Εξού και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση του documentonews.gr προφασιζόμενος πως στην αίθουσα συντακτών της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης βρίσκεται με το… κοστούμι του εκπροσώπου και όχι με αυτό του γραμματέα.

Εν τέλει, την Πέμπτη ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες της Νέας Δημοκρατίας, και κατόπιν «μασάζ» του Κυρ. Μητσοτάκη στον Π. Νίκα, το χρίσμα έλαβε ο άνθρωπος του Αντ. Σαμαρά, Δ. Πτωχός. Το εάν και κατά πόσο αυτό θα γίνει αναίμακτα θα φανεί την προσεχή Δευτέρα, αφού ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου έχει προαναγγείλει συνέντευξη Τύπου. Οι δηλώσεις όμως που έκανε μετά τις γαλάζιες ανακοινώσεις δίνουν μία πρόγευση.

Από τα γραφεία της περιφέρειας, ο Π. Νίκας δήλωσε πως «ένα κόμμα λειτουργεί μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο» και πως «θα τα πούμε τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσω στην Τρίπολη και θα μιλήσω για όλα τα θέματα».

Πάντως, αυτό το «κόμμα μέσα στο κόμμα» φαίνεται πως δεν λειτουργεί μόνο κάτω από το αυλάκι. Παραδείγματος χάριν, στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας έλαβε ο Αλκιβιάδης Στεφανής, παρότι μέχρι τελευταία στιγμή «έπαιζε» να στηριχτεί εκ νέου ο -αντάρτης στις τελευταίες εκλογές, Κώστας Μουτζούρης. Ο νυν περιφερειάρχης κατεβαίνει εκ νέου ως ανεξάρτητος, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης του, Παναγιώτης Κουφέλος, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά πως θα διεκδικήσει τον δήμο Μυτιλήνης. Τους δύο άνδρες συνδέει η στήριξη του υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σαμαρά και πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου, που φαίνεται πως δείχνει τα δόντια του μετά τον παραγκωνισμό του από τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα, τον δήμο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε πως θα διεκδικήσει ο «διοργανωτής των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία», καναλάρχης (Βεργίνα TV-Smile TV) και κουμπάρος του Άδωνι Γεωργιάδη, Στέργιος Καλόγηρος. Μία υποψηφιότητα που -προς ώρας- φαίνεται να έχει τις ευλογίες του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που ο εκλεκτός των γαλάζιων παραμένει ο νυν δήμαρχος, που βρέθηκε στο πλευρό του Κυρ. Μητσοτάκη στις προεκλογικές του περιοδείες.

Με απλά λόγια, καθώς τα ψηφοδέλτια των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών ανακοινώνονται, εμφανίζονται σε πλήθος περιφερειών και δήμων γαλάζιες ανταρσίες, με εμφανές το στίγμα του Αντ. Σαμαρά. Το εάν αυτή η κινητικότητα έχει σχέση με τη σιωπή του στα εθνικά και δη τα ελληνοτουρκικά, μένει να φανεί. Όπως και το ποια θα είναι η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter