Μπακογιάννη-Κοντονής: Άναψαν τα αίματα στη Βουλή για τον Κουφοντίνα

Μπακογιάννη-Κοντονής: Άναψαν τα αίματα στη Βουλή για τον Κουφοντίνα

«Φωτιά» πήρε η αίθουσα της Ολομέλειας αμέσως μετά την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αναφέρθηκε μόνο στο ζήτημα της διήμερης άδειας του τρομοκράτη της «17 Νοέμβρη», Δημήτρη Κουφοντίνα. Για το ίδιο θέμα, Σταύρος Κοντονής και Ντόρα Μπακογιάννη διασταύρωσαν τα ξίφη τους, με τη διαδικασία να εκτροχιάζεται.

Τα πνεύματα είχαν αρχίσει να οξύνονται από την ομιλία του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος ξέφυγε εντελώς από το θέμα του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας και έκανε εκτενή αναφορά στο νόμο Παρασκευόπουλου, με αφορμή τη δολοφονία της εφοριακού στο νεκροταφείο της Καισαριανής. Για περίπου μισή ώρα, Γεωργιάδης – Κοντονής – Παρασκευόπουλος συγκρούονταν για το νόμο αποσυμφόρησης των φυλακών, με την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να βάζει κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Ώσπου, αμέσως μετά την ομιλία του προέδρου της ΝΔ κορυφώθηκε η σύγκρουση με πρωταγωνιστές τον υπουργό Δικαιοσύνης και την Ντόρα Μπακογιάννη. Η τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποκάλεσε θλιβερό απολογητή του Κουφοντίνα τον κ. Κοντονή και διερωτήθηκε τι άλλαξε από τότε που ο Κουφοντίνας ζητούσε άδεια και δεν του δινόταν με βάση το ίδιο θεσμικό πλαίσιο.

Κατηγόρησε δε τον κ. Κοντονή για επιλεκτική ευαισθησία, θυμίζοντάς τις δηλώσεις που έκανε μετά την απόφαση για την Ηριάννα. «Δεν ήταν δικαστική απόφαση τότε;» ήταν η ερώτηση που απηύθυνε στον υπουργό, σχολιάζοντας περαιτέρω πως «όλο το παρεάκι με την συλλογικότητα Α, τον Ρουβίκωνα, τη συλλογικότητα Β… όταν θέλουμε να τους καλύψουμε είμαστε πρώτοι, όταν όμως πρέπει να τους καταδικάσετε κρύβεστε κ. Κοντονή».

Με έντονο ύφος, όπως το συνηθίζει άλλωστε ο κ. Κοντονής, χαρακτήρισε ανακρίβειες και ψέματα τους ισχυρισμούς της κ. Μπακογιάννη. «Εμείς ουδέποτε επιδοκιμάσαμε δολοφονικές ενέργειες και ουδέποτε στέρξαμε συμπαραστάτες σε ανθρώπους που διέπραξαν ειδεχθή εγκλήματα» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε προς την βουλευτή της ΝΔ πως θα έπρεπε να ντρέπεται για τη διαδρομή της. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter