Μπάσκετ: Άστραψε και βρόντηξε ο Ολυμπιακός για το 1-0

Το πρώτο μεγάλο βήμα για πρόκριση στο φάιναλ-φορ του Βελιγραδίου πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός, με το πειστικό 71-54 επί της επικίνδυνης Μονακό στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 33-26.

Ο Ολυμπιακός έχανε με 8-15 στο δεκάλεπτο, αλλά η εκπληκτική άμυνά του πάνω στον Μάικ Τζέιμς, η ευστοχία στο τρίποντο και η βοήθεια των παικτών που ήλθαν από τον πάγκο δρομολόγησαν σερί 11-0 και άλλαξαν τη μορφή του αγώνα (33-22 στο 18ο λεπτό). Η διαφορά ανέβηκε στους 14 πόντους με πρωταγωνιστή τον Τόμας Ουόκαπ (46-34).

Η απόπειρα των Γάλλων να αντεπιτεθούν στην δ’ περίοδο σκόνταψε στα τρίποντα των ΜακΚίσικ, Σλούκα και του πολύπειρου Πρίντεζη (65-50 στο 36’). Οι 54 πόντοι της Μονακό αποτελούν αρνητικό ρεκόρ για φέτος.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού, που κυριάρχησε απόλυτα στο παιχνίδι: Ουόκαπ 11 (4 κλ.), Ντόρσεϊ 4, Φαλ 4 (6 ρ.), Λούντζης, Σλούκας 10 (6 ασ.), Βεζένκοφ 10, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 2, Ζαν-Σαρλ 6 (7 ριμπ.), ΜακΚίσικ 12. Δεν έπαιξε ο τραυματίας Μάρτιν.

Από τη Μονακό, μόνο ο Χολ (10) και ο Τζέιμς (10) έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Λι πέτυχε 9, ο Τόμας 7 και ο Ντιαλό 6.

Ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί το βράδυ της Μ. Παρασκευής, πάλι στο Φάληρο (21.00). Οι ομάδες θα αναμετρηθούν στο Μόντε Κάρλο μία ή δύο φορές την επόμενη εβδομάδα, ενώ αν χρειαστεί πέμπτο ματς αυτό θα γίνει στο ΣΕΦ. Στο φάιναλ-φορ θα προκριθεί η ομάδα που θα πετύχει τρεις νίκες.

Πριν τον αγώνα, ο Βασίλης Σπανούλης τιμήθηκε με τον τίτλο του «Θρύλου της Ευρωλίγκας» από τον ισχυρό άνδρα της διοργάνωσης Τζόρντι Μπερτομέου και από τους αδελφούς Αγγελόπουλους.