Μπάσκετ: Δεν άντεξε ο Ολυμπιακός στο Βελιγράδι

Ηττημένος επιστρέφει ο Ολυμπιακός από το Βελιγράδι, αφού ο «αδελφός» Ερυθρός Αστέρας τον νίκησε με 82-76 στη Χάλα Πιονίρ μπροστά σε 4.336 θεατές. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 36-38.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες. Στα ταξίδια τους, οι Πειραιώτες έχουν ρεκόρ 2-5. Την ερχόμενη εβδομάδα, επιστρέφουν στο ΣΕΦ για δύο αναμετρήσεις, με τις μέτριες Μπάγερν, Βιλερμπάν.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε μουδιασμένα, αλλά αντεπιτέθηκε με αιχμή τον Κώστα Σλούκα και προηγήθηκε για πρώτη φορά λίγο πριν την ανάπαυλα (34-35). Η γ΄ περίοδος ολοκληρώθηκε με 56-49, χάρη σε μικρό σερί 7-0 των Σέρβων.

Το 64-66 του 35ου λεπτού έγινε 69-66 με καλάθια των Ουόλτερς, Κάλινιτς και το τρίποντο του Λάζιτς ένα λεπτό πριν το φινάλε έφερε τους Σέρβους στο +8, απέναντι στον Ολυμπιακό που ήταν κάκιστος στη δ’ περίοδο.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 18 πόντους. Ο Σάσα Βεζένκοφ και ο Κώστας Σλούκας πέτυχαν από 12 και οι Σακίλ ΜακΚίσικ, Χασάν Μάρτιν από 8. Έπαιξαν και οι Παπανικολάου 3, Πρίντεζης 4, Λαρεντζάκης 3, Ζαν-Σαρλ 2, Φαλ 4, Ουόκαπ 3.

Ο Νίκολα Κάλινιτς ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, με 25 πόντους, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ. «Ο Ολυμπιακός είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου», δήλωσε μετά τη νίκη και το ρεκόρ καριέρας που πέτυχε στο σκοράρισμα. Ξεχώρισαν και οι Μίτροβιτς 12, Νταβίντοβατς 11, Ιβάνοβιτς 11, Ουόλτερς 10.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παραμένει στην 3η θέση με ρεκόρ 9-5 πίσω από τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, που βρίσκονται στο 11-2 και αύριο παίζουν μεταξύ τους στη Βαρκελώνη. Ο Ερυθρός Αστέρας ανέβηκε στο 6-8.

O ουραγός της βαθμολογίας Παναθηναϊκός (3-10) θα υποδεχθεί αύριο στις 9μμ στο ΟΑΚΑ την Άλμπα (5-8), χωρίς τον Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος τραυματίστηκε στον προχθεσινό αγώνα πρωταθλήματος με το Λαύριο.

Ετικέτες