Μπάσκετ: «Έπεσε» ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι

Την πρώτη φετινή του ήττα στην Basket League υπέστη ο Παναθηναϊκός. Ωστόσο, οι ενοχλήσεις που ένιωσε ο αναντικατάστατος Καλάθης θορύβησαν τον Ρικ Πιτίνο περισσότερο από το 82-78 του Περιστερίου.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε 9 λεπτά στο α’ ημίχρονο χωρίς να σκοράρει (0/3 σουτ) και αποσύρθηκε στον πάγκο μετά το 15ο λεπτό. Η απουσία του, προληπτική εν όψει της «διαβολοβδομάδας» της Euroleague, άλλαξε τη μορφή του αγώνα υπέρ των γηπεδούχων.

To Περιστέρι υπερκάλυψε διαφορά 11 πόντων στο α’ ημίχρονο (15-26), προηγήθηκε με 40-37 στην ανάπαυλα και ξεκινησε το δεύτερο μέρος με σερί 12-2, αν και αγωνίστηκε δίχως τον τραυματία Σαλούστρο.

Το τέλος της γ’ περιόδου βρήκε την ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου στο 68-52. Ο Παναθηναϊκός αντεπιτέθηκε με πρωταγωνιστές τον νεαρό Παπαδάκη (5 π.) και τους Ουάιλι (6), Μήτογλου (6) και μείωσε σε 73-69. Δεν έφτασε όμως ποτέ σε απόσταση βολής.

Οι Χάτσερ (14), Μορέιρα (12), Μπλέικ (12), Βασιλόπουλος (9), Σμιθ (9) πρωταγωνίστησαν για το Περιστέρι. Από τους πρωταθλητές, που είχαν μόλις 19/34 βολές, ο Παπαπέτρου πέτυχε 15 πόντους, ο Ράις 13 και ο Παπαγιάννης 9. Απουσίασε και ο ασθενής Παππάς.

Πλέον οι «πράσινοι» βρίσκονται στο 10-1, ενώ το Περιστέρι μοιράζεται τη 2η θέση με τον Προμηθέα, με ρεκόρ 8-3. Η ΑΕΚ είναι 4η με ρεκόρ 7-4. Στην άλλη άκρη της βαθμολογίας της Α1, ο Άρης έμεινε μόνος ουραγός με 2 νίκες και 9 ήττες,

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε και πέρυσι στο ίδιο γήπεδο (πάλι χωρίς Καλάθη), ενώ φέτος έχει γνωρίσει και άλλη μία «εντός των τειχών» ήττα, από τον Προμηθέα στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.