Μπάσκετ: Έχασε ο Παναθηναϊκός, αλλά πήρε Μπέικον

Δεύτερη ήττα μέσα σε τρεις μέρες γνώρισε ο απογοητευτικός Παναθηναϊκός στην Euroleague: 80-83 από τη Μονακό του Μάικ Τζέιμς, μπροστά σε 5.000 φιλάθλους στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς, που είχε τις ευκαιρίες για να κερδίσει το ματς, έπεσε στο 1-3.

Στο περιθώριο της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του φόργουορντ Ντουέιν Μπέικον, με διετή συμφωνία. Ο 27χρονος Μπέικον (2,01 μ.), που «κόπηκε» πρόσφατα από τους Λέικερς, αγωνιζόταν πέρυσι στη Μονακό και διακρίθηκε ιδιαίτερα στην προημιτελική σειρά απέναντι στον Ολυμπιακό.

Η Μονακό προηγήθηκε με 11-29 στα τέλη της α’ περιόδου, αλλά η είσοδος του Λευτέρη Μποχωρίδη έδωσε πνοή στον Παναθηναϊκό, ο οποίος περιόρισε τα λάθη και μείωσε τη διαφορά στους 6 πόντους στην ανάπαυλα (34-40). Ένα εκρηκτικό πεντάλεπτο του Ντέρικ Ουίλιαμς, που πέτυχε 16 μαζεμένους πόντους στο ξεκίνημα της γ’ περιόδου, έφερε το ματς στα ίσα: 50-50. Μάλιστα η συμμετοχή του Αμερικανού στο παιχνίδι ήταν αμφίβολη λόγω τραυματισμού.

Ο Παναθηναϊκός αντεπιτέθηκε και πήρε το πρώτο του προβάδισμα στο 29ο λεπτό (59-58), αλλά ο Μάικ Τζέιμς ανέλαβε δράση με 10 προσωπικούς πόντους μετά το 64-66. Ο Ντάντε Χολ πέτυχε το κρισιμότερο καλάθι του αγώνα για το Μονακό, σημειώνοντας το 74-78 στα 27’’ πριν το φινάλε.

Η σύνθεση των «πρασίνων»: Λη 11, Μποχωρίδης 5, Π.Καλαϊτζάκης 3, Άντριους 4, Γκριγκόνις 7, Πονίτκα 12, Μαντζούκας, Ουίλιαμς 28, Παπαγιάννης, Γκουντάιτις 10.

Από τη Μονακό (3-1), ξεχώρισαν οι Τζέιμς 27, Οκόμπο 15, Χολ 10, Μπράουν 10.

Με τον Παναθηναϊκό έπαιξε 3 λεπτά χωρίς να σκοράρει ο Γιώργος Παπαγιάννης, που αντιμετώπισε στομαχικές διαταραχές και διακομίστηκε στο νοσοκομείο για ορρό μερικές ώρες πριν τον αγώνα. Παραμένει παροπλισμένος ο λαβωμένος Νέιτ Ουόλτερς.

Προχθές, οι «πράσινοι» γνώρισαν συντριβή από την Άλμπα στο Βερολίνο, με 94-65.

Ο Ολυμπιακός (3-0) αντιμετωπίζει αυτή την ώρα την επίσης αήττητη Βασκόνια στη Βιτόρια. Στο 4-0 βρίσκεται η Φενέρμπαχτσε των Δημήτρη Ιτούδη, Νικ Καλάθη. Την ερχόμενη Πέμπτη θα παίξουν Μακάμπι-Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός-Μονακό.