Μπάσκετ: Νίκη πρωτιάς για την ΑΕΚ

«Αγκαλιά» με την πρωτιά του Ομίλου της στο Basketball Champions League βρίσκεται η ΑΕΚ, μετά το σπουδαία νίκη που πέτυχε επί της Χάποελ Ιερουσαλήμ στο ΟΑΚΑ (91-78).

Η «Ένωση» έφτασε στο 7-2, άφησε τους Ισραηλινούς ένα σκαλοπάτι πιο κάτω (6-3) και απέκτησε και πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, αφού είχε ηττηθεί στην Αθήνα με 79-75. Το ματς πήγε πόντο πόντο μέχρι το 35ο λεπτό, όταν η ΑΕΚ πέτυχε σερί 10-0 και ξέφυγε με διψήφια διαφορά.

Oι Λάνγκφορντ, Σαντ-Ρόος πέτυχαν από 18 πόντους, ο Ματσιούλις 16 και ο Γκίκας 10 για την ΑΕΚ.

Για την ίδια διοργάνωση, το Περιστέρι πέτυχε σημαντική νίκη επί της Ρίγα στη Λετονία με 71-64 (ημίχρονο 44-30) και εδραιώθηκε στην πρώτη τετράδα του Γ’ Ομίλου, με ρεκόρ 6-3. Τρεις μέρες μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου έκανε νέα εξαιρετική εμφάνιση και κέρδισε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Ο Μορέιρα ήταν πρώτος σκόρερ με 19 πόντους, ενώ οι Χάτσερ και ο Βασιλόπουλος πρόσθεσαν από 15.

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην Πυλαία με 80-89 (ημίχρονο 37-51) από την ουγγρική Σομπάτελι παρά τους 31 πόντους του Σμιθ, έπεσε στο 3-6 και απομακρύνθηκε από τις θέσεις που οδηγούν στoυς «16» της διοργάνωσης.

Ο «Δικέφαλος» της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και η διοίκησή του απηύθυνε δημόσια έκκληση προς τους επώνυμους φίλους της ομάδας για οικονομική ενίσχυση, αφού οι ανάγκες του επόμενου τριμήνου αγγίζουν τις 350 χιλιάδες ευρώ.

Ετικέτες