Super League: Αυτό το πρωτάθλημα ποιος θα το πάρει; – Τα δεδομένα για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό (Videos)

Super League: Αυτό το πρωτάθλημα ποιος θα το πάρει; – Τα δεδομένα για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό (Videos)

«Φωτιά» στη βαθμολογία της Super League. Αντί να ξεκαθαρίσει το τοπίο, η 8η αγωνιστική των πλέι οφ περιέπλεξε ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Ουσιαστικά, τρεις ομάδες έχουν απομείνει για να διεκδικήσουν τον τίτλο. Η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, με τον Παναθηναϊκό να έχει μαθηματικές αλλά όχι ρεαλιστικές ελπίδες, μετά την ήττα – σοκ από τον Άρη στη Λεωφόρο.

Στο «κόλπο» μπήκε ξανά ο ΠΑΟΚ μετά την ανατροπή στην… ανατροπή κόντρα στην «Ένωση» (3-2) στο σπουδαίο ματς της Τούμπας, αλλά και ο Ολυμπιακός μετά το άνετο απόγευμα κόντρα στη Λαμία (4-1).

Πώς το σηκώνουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 75 βαθμούς έχοντας απόσταση 4 βαθμών από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και 5 από τον Ολυμπιακό, με ένα ματς περισσότερο από τις ομάδες του Λουτσέσκου και του Μεντιλίμπαρ.

Το πρωτάθλημα θα καταλήξει ξανά στη Νέα Φιλαδέλφεια εάν η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κάνει δύο νίκες στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές, είτε εάν το εξ αναβολής ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός λήξει χωρίς νικητή, εξέλιξη που ουσιαστικά θα διατηρήσει την «Ένωση» σε απόσταση ασφαλείας.

Ο Ολυμπιακός που έχει πλέον δύο ανοιχτά μέτωπα (εντός στην κούρσα για το πρωτάθλημα και στα ημιτελικά του Conference League) μπορεί να στεφθεί εκείνος πρωταθλητής εάν νικήσει τα τρία εναπομείναντα ματς. Επικρατήσει δηλαδή του ΠΑΟΚ στο εξ αναβολής ντέρμπι, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού την τελευταία αγωνιστική στη Λεωφόρο. Μάλιστα, σε περίπτωση «ερυθρόλευκου» 3/3, τότε η ομάδα του Μεντιλίμπαρ δεν θα επηρεαστεί από τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, το πρωτάθλημα θα καταλήξει στην Τούμπα με τις εξής εξελίξεις: Εάν η ομάδα του Λουτσέσκου κάνει το 3/3 και ταυτόχρονα η ΑΕΚ έχει μία απώλεια στα δύο ματς που της απομένουν ώστε να την ξεπεράσει στο πρωτάθλημα.

Θεωρητικά, αλλά όχι ρεαλιστικά παραμένει στο παιχνίδι και ο Παναθηναϊκός, ωστόσο για να πανηγυρίσουν οι «πράσινοι» θα πρέπει να νικήσουν στα δύο εναπομείναντα ματς, η ΑΕΚ να μην κερδίσει σε κανένα και οι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός να έχουν απώλειες…

Ημερομηνία – κλειδί για την εξέλιξη της κούρσας του πρωταθλήματος είναι η 12η Μαΐου, όταν θα διεξαχθεί το εξ αναβολής ντέρμπι ΠΑΟΚΟλυμπιακός στην Τούμπα. Όποιος νικήσει θα συνεχίσει με την ΑΕΚ μέχρι τέλους στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Σε περίπτωση ισοπαλίας, τότε… χάνονται και οι δύο, με την ΑΕΚ να κλειδώνει ουσιαστικά το δεύτερο σερί πρωτάθλημα.

Super League: Τα αποτελέσματα

Ολυμπιακός – Λαμία 3-1
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2
Παναθηναϊκός – Άρης 0-1

Super League: Τα ματς που απομένουν

12 Μαΐου (Εξ αναβολής)

20:00 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Τετάρτη 15 Μαΐου

20:00 Ολυμπιακός – ΑΕΚ
20:00 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
20:00 Λαμία – Άρης

Κυριακή 19 Μαΐου

20:00 ΑΕΚ – Λαμία
20:00 Άρης – ΠΑΟΚ
20:00 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Διαβάστε επίσης:

Πέδρο Σάντσεθ: Ανακοινώνει εάν θα παραιτηθεί ή όχι – Τα σενάρια και η επόμενη ημέρα

Μητσοτάκης σε βέρτιγκο – Φάσκει και αντιφάσκει για τα Τέμπη

Καιρός: Μεγάλη Εβδομάδα με πολλά μποφόρ – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Δώρα Αυγέρη: «Δοκιμάζουμε παπούτσια, γιατί τα λιώσαμε» (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter