Β. Κόκκαλης για αποκάλυψη Documento: Η επιστολή παραίτησης του προέδρου του ΕΛΓΟ ξεγυμνώνει το πελατειακό κράτος Αυγενάκη – κυβέρνησης

Β. Κόκκαλης για αποκάλυψη Documento: Η επιστολή παραίτησης του προέδρου του ΕΛΓΟ ξεγυμνώνει το πελατειακό κράτος Αυγενάκη – κυβέρνησης
ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

«Η επιστολή παραίτησης του προέδρου του ΕΛΓΟ ξεγυμνώνει το πελατειακό κράτος του κ. Αυγενάκη και της κυβέρνησης» τονίζει ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή την αποκάλυψη του Documento για την αιχμηρή επιστολή παραίτησης του προέδρου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού, «Δήμητρα», Σέρκος Χαρουτουνιάν προς τον πρωθυπουργό, στην οποία κάνει λόγο για απευθείας αναθέσεις που του ζητείται επιτακτικά να υπογράφει.

Μάλιστα καταληκτικά, ο Βασίλης Κόκκαλης τονίζει ότι «δεν μας προκαλούν καμία έκπληξη τα όσα υποστηρίζει ο κ. Χαρουτουνιάν. Τα έργα και οι ημέρες του κ. Αυγενάκη είναι γνωστά, απ’ όποιο κυβερνητικό πόστο κι αν έχει θητεύσει…».

Αναλυτικά η δήλωση του Βασίλη Κόκκαλη:

«Η αποκάλυψη από το Documento της επιστολής παραίτησης του προέδρου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού, «Δήμητρα», Σέρκος Χαρουτουνιάν προς τον πρωθυπουργό, ξεγυμνώνει τελείως το πελατειακό σύστημα με βάση το οποίο λειτουργεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης αλλά και η ίδια η κυβέρνηση.

Ένα σύστημα κολλητών, ημετέρων και υποτελών, οι οποίοι επιβραβεύονται με απευθείας αναθέσεις. Με διαδικασίες που υπερβαίνουν κάθε λογική διαφάνειας, νομιμότητας και αξιοκρατίας.

Και δυστυχώς για τον κ. Αυγενάκη, δεν το λέμε εμείς αυτό, το εννοεί ευθέως ο κ. Χαρουτουνιάν ο οποίος καταγγέλλει μεταξύ άλλων πως του «ζητείται επιτακτικά να υπογράφει απευθείας αναθέσεις με βάση ποικίλες προφάσεις», κάτι που αδυνατεί να συνεχίσει να κάνει!

Είναι επίσης ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» ο οποίος βάλει ευθέως κατά του κ. Αυγενάκη καταγγέλλοντάς του πως δεν έχει καμία επαφή ή συνεργασία το τελευταίο οκτάμηνο επειδή δεν ανήκει στον κύκλο των «φίλων» του Υπουργού!

Όλα τα παραπάνω αποκτούν ιδιαίτερη σημασία όχι μόνον γιατί αφορούν δημόσιο χρήμα, αλλά και γιατί επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία ενός φορέα που είναι ζωτικής σημασίας για τον έλεγχο της νοθείας και της αισχροκέρδειας στα τρόφιμα.

Δεν μας προκαλούν βέβαια καμία έκπληξη τα όσα υποστηρίζει ο κ. Χαρουτουνιάν. Τα έργα και οι ημέρες εξάλλου του κ. Αυγενάκη είναι γνωστά, απ’ όποιο κυβερνητικό πόστο κι αν έχει θητεύσει…».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter