Διάλυση του ΕΣΥ στην Κρήτη: Εφημερεύει χειρουργός χωρίς αναισθησιολόγο και αναισθησιολόγος χωρίς χειρουργό

Διάλυση του ΕΣΥ στην Κρήτη: Εφημερεύει χειρουργός χωρίς αναισθησιολόγο και αναισθησιολόγος χωρίς χειρουργό

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνης Γεωργιάδης σκίζουν τα ιμάτιά τους για τα άλματα προόδου της κυβέρνησής τους στον τομέα της δημόσιας υγείας. Μάλιστα, ο πρώτος δεν αισθάνεται ίχνος ντροπής να προπαγανδίζει σχετικά σε προεκλογικά σποτ λέγοντας πως «προσλαμβάνονται γιατροί, ανακαινίζονται νοσοκομεία και κέντρα Υγείας» προσπαθώντας να προβάλει μία πλασματική πραγματικότητα.

Σήμερα στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης εφημερεύει αναισθησιολόγος χωρίς όμως να εφημερεύει γενικός χειρουργός. Ναι, καλά καταλάβατε. Αλλά το παράδοξο δεν τελειώνει εδώ.

Ανάλογη κατάσταση -θέατρο του παραλόγου θα το ονομάζαμε εμείς- επικρατεί και στα νοσοκομεία Σητείας και Ιεράπετρας. Εκεί εφημερεύει γενικός χειρουργός, δεν εφημερεύει όμως αναισθησιολόγος.

Πρακτικά κανένα από τα δύο νοσοκομεία δεν θα μπορεί να φροντίσει ασθενείς που θα χρειαστεί να χειρουργηθούν, καθώς η μία ειδικότητα είναι απαραίτητη για να διεξαχθεί η άλλη. Δεν μπορεί δηλαδή να γίνει χειρουργείο χωρίς αναισθησιολόγο ούτε το αντίθετο.

Η ίδια η πραγματικότητα, τα ίδια τα γεγονότα, αποδεικνύουν καθημερινά την αδιάφορη στάση της κυβέρνησης και την συνεχή υποβάθμιση του ΕΣΥ.

*Την κατάσταση αναδεικνύει ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Κρήτης με σχετική ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα:

Διαβάστε επίσης:

Κατάληψη Νομικής: Στις 28 Μαΐου η δίκη των συλληφθέντων – Προς απέλαση οι ξένοι υπήκοοι

Κολωνός – 12χρονη: Στο εδώλιο για κακούργημα 18 ακόμη κατηγορούμενοι από δεύτερη δικογραφία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter