Μπάσκετ: Νοκ-άουτ σε νεκρό χρόνο ο Ολυμπιακός!

Ένα τρίποντο του Σέρβου Βασίλιε Μίτσιτς υπό ασφυκτική πίεση στην εκπνοή του ημιτελικού έριξε νοκ-άουτ τον Ολυμπιακό και έστειλε την Εφές στον τελικό της Euroleague γιατρίτη συνεχόμενη χρονιά (χωρίς να υπολογίζεται αυτή της πανδημίας: 74-77. Ο MVP του 2020-21 Μίτσιτς κατόρθωσε να ευστοχήσει πάνω από τα απλωμένα χέρια των Ουόκαπ, Βεζένκοφ.

Ο Ολυμπιακός έκανε εκρηκτικό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 14-7, πριν τα τρίποντα των Τούρκων του δώσουν προσωρινό προβάδισμα (14-18). Αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν καλή άμυνα, πήραν βοήθεια από τους παίκτες πάγκου και έφτασαν στο 39-32, με κρεσέντο των ΜακΚίσικ, Μάρτιν. Η άνοδος των Λάρκιν, Μίτσιτς έφερε ξανά την Εφές στα ίσα: 43-42 στο ημίχρονο.

Οι Τούρκοι συνέχισαν τον «βομβαρδισμό» από το τρίποντο και προηγήθηκαν με 51-62, με αιχμή πλέον τον Ελάιζα Μπράιαντ. Η κατακόρυφη άνοδος του Τάιλερ Ντόρσεϊ έφερε τον Ολυμπιακό σε απόσταση βολής στο τέλος της γ’ περιόδου (63-66).

Οι Πειραιώτες έχασαν τέσσερις ευκαιρίες για να προσπεράσουν ή να ισοφαρίσουν μετά το 70-71. Ο Κώστας Σλούκας μείωσε με βολές σε 72-74 στα 1:01 πριν το τέλος, ο Μοερμέν αστόχησε και ο Μάρτιν ισοφάρισε 19’’ πριν τη λήξη, μετά από ασίστ του Σλούκα.

Ο Μίτσιτς αποδείχθηκε επιδέξιος ισορροπιστής πάνω στο τεντωμένο σχοινί του ημιτελικού. Τα 2 δέκατα του δευτερολέπτου που είχε ο Ολυμπιακός στη διάθεσή του μετά το εύστοχο σουτ του Σέρβου δεν ήταν αρκετά για να εκδηλώσει προσπάθεια.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε τους Ουόκαπ 5, Ντόρσεϊ 11, Λαρεντζάκη, Φαλ 7, Σλούκα 11, Μάρτιν 11, Βεζένκοφ 11, Πρίντεζη 2, Παπανικολάου 10, ΜακΚίσικ 12.

Με την Εφές του Εργκίν Αταμάν έπαιξαν οι Λάρκιν 20, Μπομπουά, Σίνγκλετον 5, Μπράιαντ 16, Μοερμάν, Πλάις 8, Μίτσιτς 12, Άντερσον , Ντάνστον 12.

Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο θύμιζε Φάληρο, αφού στις κατάμεστες κερκίδες βρέθηκαν περίπου 11.000 παθιασμένοι φίλοι του Ολυμπιακού. Οι Τούρκοι ταξιδιώτες από την Κωνσταντινούπολη ήταν ελάχιστοι, ίσως λιγότεροι από 500.

Η Εφές έπαιξε χωρίς τον τραυματία Σίμον.

Ο αντίπαλος της Εφές στον σαββατιάτικο τελικό θα προκύψει από τον δεύτερο ημιτελικό, ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα του Νικ Καλάθη και του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 10μμ στη «Σταρκ Αρένα» του Βελιγραδίου.

Η πρωταθλήτρια του 2021 Εφές είχε τερματίσει 6η στην κανονική περίοδο με ρεκόρ 16-12, ενώ ο Ολυμπιακός 2ος πίσω από τη Μπαρτσελόνα με ρεκόρ 19-9.

Θυμίζουμε ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναδείχθηκε Προπονητής της Χρονιάς στην Euroleague, ενώ ο Σάσα Βεζένκοφ και ο Σέιν Λάρκιν ήταν μέλη της κορυφαίας πεντάδας δίπλα στους Μάικ Τζέιμς, Έντι Ταβάρες και τον MVP Νίκολα Μίροτιτς.

Ετικέτες