Μπάσκετ: Στο 2-1 ο ΠΑΟ, αγγίζει τους τελικούς

Μπάσκετ: Στο 2-1 ο ΠΑΟ, αγγίζει τους τελικούς

Μία νίκη μακριά από την πρόκριση στους τελικούς της Basket League βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Το αποψινό 94-83 επί της «ομόσταυλης» ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ έκανε το σκορ 2-1 υπέρ του πρωταθλητών.

Ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με διαφορά που έφτασε και τους 16 πόντους (78-62). Ωστόσο το ματς πήγε να γίνει ντέρμπι στο φινάλε, αφού η ΑΕΚ έφτασε σε απόσταση βολής τρία λεπτά πριν το τέλος, 86-83. Οι «πράσινοι» απάντησαν με σερί 8-0 και αρχειοθέτησαν το ματς.

Οι Ντίνος Μήτογλου (23 π.), Μπεν Μπεντίλ (17 π.), Μάριο Χεζόνια (20 π.), Ιωάννης Παπαπέτρου (12 π.) και Γιώργος Παπαγιάννης (12 π.) ήταν οι κορυφαίοι παίκτες των νικητών.

Ο Γιανίκ Μορέιρα πέτυχε 21 πόντους, ο Ματ Λοτζέσκι 16, ο Γιόνας Ματσιούλις 14 και ο Ντάριλ Μέικον 13 για την ΑΕΚ, που παραπονέθηκε για τη διαιτησία.

«Πρέπει να δείξουμε περισσότερη σταθερότητα και να μη χάνουμε τόσο εύκολα τις διαφορές», δήλωσε ο Όντεντ Κάτας. «Ο αντίπαλος έχει παικτες δυναμικούς και έμπειρους»

«Είναι το τρίτο δεκάλεπτο, πάμε για το επόμενο, ευχαριστώ», αρκέστηκε να πει πικραμένος ο προπονητής της ΑΕΚ Βαγγέλης Αγγέλου.

Το επόμενο ματς θα διεξαχθεί την Τετάρτη, πάλι στο ΟΑΚΑ με τύποις γηπεδούχο αυτή τη φορά την ΑΕΚ.

Η αναμέτρηση έγινε υπό το βλέμμα του Ομοσπονδιακού προπονητή Ρικ Πιτίνο, ο οποίος μέσω Twitter δήλωσε ενθουσιασμένος που μετά από καιρό παρακολουθούσε διά ζώσης αγώνα μπάσκετ «στη δεύτερη χώρα μου».

O Προμηθέας χρειάζεται και αυτός άλλη μία νίκη για να προκριθεί στους τελικούς, αφού προηγείται του Λαυρίου με 2-0 μετά τo σαββατιάτικο 68-66 στο θρίλερ της Πάτρας. Ο τρίτος αγώνας θα διεξαχθεί το βράδυ της Δευτέρας στη Λαυρεωτική (20.00).

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter