Μπάσκετ: Στοχεύει σε πρωτιά ο Ολυμπιακός

Έτοιμος να σφραγίσει οριστικά, αμετάκλητα και …μαθηματικά το πλεονέκτημα έδρας που θα τον φέρει σε θέση ισχύος στα πλέι-οφ της Εuroleague είναι ο Ολυμπιακός.

Με νίκη επί της βαθμολογικά αδιάφορης – και μετριότατης – Γαλατασαράι στο αποψινό (9μμ) παιχνίδι του Φαλήρου, ο πρωταθλητής Ελλάδας τοποθετεί θεμέλιο διάκρισης και ταυτόχρονα εκδικείται για την ήττα που γνώρισε προ τριμήνου στην Κωνσταντινούπολη.

O Oλυμπιακός έχει ρεκόρ 18 – 7 και μπορεί πλέον να διεκδικήσει ακόμα και την πρώτη θέση της τελικής κατάταξης της κανονικής περιόδου, αφού η ΤΣΣΚΑ (19 – 6) και η Ρεάλ (19 – 7) βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Οι Ισπανοί καλούνται να παίξουν στον Πειραιά πριν φτάσουν στο νήμα, ενώ ο Ολυμπιακός έχει να πάει στη Μόσχα.

«Μόλις με το καλό εξασφαλίσουμε το πλεονέκτημα της έδρας, θα κοιτάξουμε και πιο ψηλά», υποσχέθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει το γνωστό πρόβλημα του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος αισθάνεται ενοχλήσεις και ίσως προφυλαχθεί στο αποψινό παιχνίδι.

Στο μεταξύ, ο πλήρης και αισιόδοξος, μετά την επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ, Παναθηναϊκός έχει στρογγυλοκαθίσει στην 5η θέση με ρεκόρ 15 – 11, ισόβαθμος με τον Ερυθρό Αστέρα, έναντι του οποίου υπερέχει σε πιθανή ισοβαθμία. Κάθε άλλο παρά απομακρύνθηκε το ενδεχόμενο σύγκρουσης των δύο ελληνικών ομάδων στα προημιτελικά.

Ετικέτες