Μπάσκετ: Στραπάτσο του Ολυμπιακού απέναντι στη Γαλατά (71-80)

Αγνώριστος ο Ολυμπιακός μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ηττήθηκε στο Φάληρο από τη βαθμολογικά αδιάφορη Γαλατασαράι, με 71 – 80 και έχασε κάθε ελπίδα για κατάκτηση της 1ης ή της 2ης θέσης στην κανονική περίοδο της Εuroleague.

Ωστόσο, είναι σχεδόν απίθανο να απωλέσει το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι – οφ, αφού έχει 3 νίκες περισσότερες από τις ομάδες που μοιράζονται την 5η θέση και μετράει 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες με Παναθηναϊκό, Ερυθρό Αστέρα, Βασκόνια (οπότε υπερτερεί στις πιθανές ισοβαθμίες).

Υπολείπονται μόλις 4 αγωνιστικές για να φτάσουν οι ομάδες στο νήμα και ο πρωταθλητής Ελλάδας παραμένει 3ος, πίσω από τις ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ, ένα σκαλοπάτι πάνω από τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με διαφορά 16 πόντων, λίγο πριν το τέλος του α’ ημιχρόνου, αλλά κατέρρευσε στο β’ ημίχρονο, όταν έπαιξε κακή άμυνα και είχε κάκιστο ποσοστό στα μακρινά σουτ (2/20 τρίποντα).

Η άσχημη βραδιά του Βασίλη Σπανούλη και του Ματ Λοτζέσκι πολλαπλασίασε τα προβλήματα, ενώ ο ζεστός Έρικ Γκρην ξεχάστηκε στον πάγκο στις τελευταίες, κρίσιμες επιθέσεις. Ο Σέρβος Μίτσοβ πέτυχε 13 πόντους στην δ’ περίοδο και ήταν πρώτος σκόρερ του αγώνα με 18.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε ιστορικό ρεκόρ με τα 22 επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε. Δεν μπόρεσε ωστόσο, να εκμεταλλευτεί αυτή την επίδοση. Τα δεκάλεπτα: 27-14, 48-35, 59-57, 71-80.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Γκρην 14, Μπιρτς 7, Ουότερς 4, Γιανγκ 2, Σπανούλης 7, Παπαπέτρου, Αγραβάνης 5, Μιλουτίνοβ 6, Πριντεζης 14, Παπανικολάου 7, Μάντζαρης, Λοτζέσκι 5.   

Ετικέτες