Μπαταχτσής και με πλήρη κυβερνητική κάλυψη ο επιτελάρχης του Μητσοτάκη

Μπαταχτσής και με πλήρη κυβερνητική κάλυψη ο επιτελάρχης του Μητσοτάκη

Ως «μη θέμα» επιχείρησε να παρουσιάσει το ζήτημα της παραπομπής σε δίκη του γενικού διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας και υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου για οφειλές δεκάδων χιλιάδων ευρώ στον ΕΦΚΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιβεβαιώνοντας ωστόσο το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Documento.

Δείτε επίσης: Στο σκαμνί ο Μπρατάκος για οφειλές

Την αμέριστη στήριξη και κάλυψη του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει το δεξί του χέρι στο Μέγαρο Μαξίμου και διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μπρατάκος, καθώς ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης επιχείρησε να υποβαθμίσει τις αποκαλύψεις για την παραπομπή του σε δίκη στα μέσα Μαρτίου για μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών ύψους περίπου 175.000 ευρώ στον Ειδικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, κατόπιν μήνυση του ΕΦΚΑ.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών, στον Γιάννη Οικονόμου τέθηκε η σχετική ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αναδεικνύει το κυριακάτικο δημοσίευμα του Documento για τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, με δημοσιογράφο να ζητά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντηση για το «αν υπάρχει θέμα με τον κ. Μπρατάκο και τι απαντάτε», χωρίς να αναφερθούν περισσότερα στοιχεία για την υπόθεσή του.

«Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του Documento ο κ. Μπρατάκος έχει παραπεμφθεί σε δίκη για το αδίκημα της μη έγκαιρης καταβολής εργοδοτικών εισφορών δεκάδων χιλιάδων ευρώ ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο Ειδικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης ΕΦΚΑ τον Μάιο του 2019.

Στην απάντησή του, ο Γ. Οικονόμου επιχείρησε να υποβαθμίσει το γεγονός, επιβεβαιώνοντας το ωστόσο, απαντώντας πως «πρόκειται για μία ρύθμιση από το 2019. Αφορά ρύθμιση εργοδοτικών εισφορών στον ΕΦΚΑ σε μια εταιρεία στην οποία τότε ο κ. Μπρατάκος ήταν διευθύνων σύμβουλος. Έχει παραιτηθεί από αυτή τη θέση από το 2020».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως ο«ι ρυθμίσεις αυτές εξυπηρετούνται κανονικότατα από τότε μέχρι σήμερα χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση», καταλήγοντας πως «είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα ζήτημα, όχι με τον κ. Μπρατάκο, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, τελεία».

Άμεσα, ζητώντας τον λόγο, το documentonews.gr επέμεινε στο ζήτημα, καθώς όχι μόνο η υπόθεση του υφυπουργού προκύπτει από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο ίδιος ο ΕΦΚΑ για μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών που αγγίζουν τις 175.000 ευρώ, αλλά στις 15 Μαρτίου πρόκειται να δικαστεί για το εν λόγω αδίκημα.

«Οπότε δεν υπάρχει η δίκη στις 15 Μαρτίου; Έχουν ρυθμιστεί οι οφειλές του; » ρωτήσαμε εκ νέου τον εκπρόσωπο, ο οποίος επέμεινε πως «οφειλές είναι ρυθμισμένες και εκτελούνται κανονικότατα», αποδίδοντας την κλήτευση στην… «διαδικασία που υπάρχει κάθε φορά ανά εξάμηνο, ανάλογα με την πορεία της υπόθεσης».

«Γίνεται επειδή συνέπεσε να είναι διευθύνων σύμβουλος το 2019. Επαναλαμβάνω, ο κ. Μπρατάκος έχει φύγει από διευθύνων σύμβουλος από το 2020. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα. Έχει γίνει ρύθμιση των οφειλών αυτών από το 2019. Εκτελούνται κανονικότατα και δεν υπάρχει κανένα νομικό θέμα» κατέληξε ο Γ. Οικονόμου, που χωρίς να διαψεύσει κανένα από τα στοιχεία ενός ακόμα αποκαλυπτικού δημοσιεύματος του Documento σε βάρος κυβερνητικού στελέχους, και δη του δεξιού χεριού του Κυρ. Μητσοτάκη τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter