Μπάζωμα Τεμπών: Πού είναι η δικογραφία κ. Αδειλίνη;

Μπάζωμα Τεμπών: Πού είναι η δικογραφία κ. Αδειλίνη;

Ρόλο στην προεκλογική κονίστρα φέρεται να έχει αναλάβει ο Άρειος Πάγος, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί το διαδικαστικό βήμα της διαβίβασης της δικογραφίας για την αλλοίωση του τόπου της τραγωδίας των Τεμπών από τον Άρειο Πάγο στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου ο Γιώργος Φλωρίδης να την προωθήσει στη Βουλή.

Παρενθετικά, η πορεία μίας δικογραφίας που αφορά μέλος ή μέλη υπουργικού συμβουλίου έχει τα εξής στάδια: Φεύγει από την αρμόδια Εισαγγελία, διαβιβάζεται στον Άρειο Πάγο και από εκεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο τη στέλνει στη Βουλή.

Εν προκειμένω, η συγκεκριμένη δικογραφία βρίσκεται -σύμφωνα με τις πληροφορίες- από την Πέμπτη στον Άρειο Πάγο, αλλά ακόμα να διαβιβαστεί στο αρμόδιο υπουργείο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει γίνει χρέωση σε αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος αναμένεται να τη… διαβιβάσει στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να φτάσει στο Κοινοβούλιο.

Πρόκειται για τη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από μήνυση συγγενών θυμάτων κατά των Χρήστου Τριαντόπουλου, Μιχάλη Παπαδόπουλου, Θάνου Πλεύρη και Ζωής Ράπτη για το μπάζωμα των Τεμπών. Παραβιάζοντας τον νόμο και την κοινή λογική, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας είχε αρχειοθετήσει την εν λόγω δικογραφία. Ωστόσο, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας την ανέσυρε από το αρχείο στις 25 Απριλίου.

Αξίζει να τονιστεί ότι η ανάσυρση της δικογραφίας αποτέλεσε και ένα κομβικό χτύπημα κατά των κυβερνητικών στελεχών -μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης- που επέμεναν να αποκαλούν το «τσιμέντωμα» θεωρία συνωμοσίας.

Προεκλογική ασπίδα;

Ως προς τον λόγο που οδηγεί την τρίτη εξουσίας σε αυτήν την κωλυσιεργία, η εξήγηση που δίνεται από μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας στους διαδρόμους της Βουλής είναι η ανάγκη να αποφευχθεί προεκλογικά η συζήτηση στην Ολομέλεια της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής κατά των προαφερθέντων νυν ή πρώην υπουργών.

Υπενθυμίζεται ότι το «κλείσιμο» της Βουλής επισπεύσθηκε κατά μία βδομάδα, με αποτέλεσμα το Κοινοβούλιο να κατεβάζει τα μολύβια μετά την ερχόμενη Παρασκευή, όταν και θα λάβει χώρα η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ακρίβεια.

«Δεν ξέρω»

Την προηγούμενη Πέμπτη, αμέσως μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, το documentonews.gr ρώτησε -κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών συντακτών- τον κ. Τασούλα, ο οποίος επικαλέστηκε άγνοια.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Βουλής βρέθηκε στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ επειδή ανθίσταται της σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να κληθούν ο πρόεδρος της ΑΠΔΠΧ, Κωνσταντίνος Μενουδάκος, και -κυρίως- η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με το σκάνδαλο της διαρροής προσωπικών δεδομένων.

Η πρόφαση που χρησιμοποίησε ο κ. Τασούλας αφορούσε τη μη ολοκλήρωση του πορίσματος της αρμόδιας ανεξάρτητης Αρχής τη στιγμή που η ΑΠΔΠΧ βρίσκεται ήδη στο στάδιο της επιβολής κυρώσεων!

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: «Απαγορευμένη η αναφορά στα Τέμπη από τα ΜΜΕ με εντολή και απειλή Μαξίμου» (Video)

Πάσχα στην Ηλεία, την ιδιαίτερη πατρίδα της, με κρατικό χρήμα, η γ.γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής Δήμητρα Λυγούρα

Μηνυτήρια αναφορά κατά Αυγενάκη από Κόκκαλη και Αυλωνίτη για την υπόθεση ΕΛΓΟ Δήμητρα που αποκάλυψε το Documento: «Είναι επικίνδυνοι»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter