Μπλίνκεν: Μετά τη Ραμάλα και τη Λευκωσία, επόμενος σταθμός η Αγκυρα

Μπλίνκεν: Μετά τη Ραμάλα και τη Λευκωσία, επόμενος σταθμός η Αγκυρα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αντονι Μπλίνκεν με το Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης χωρίς να προκύψει κάποια ιδιαίτερη εξέλιξη ειδικά στο ζήτημα της συνεχιζόμενη αιματοχυσίας αμάχων από την παλαιστινιακή πλευρά και το αίτημα της άμεσης κατάπαυσης του πυρός.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στη συνέχεια έκανε στάση στην Κύπρο όπου σύμφωνα με την Wall Street Journal είχε σύντομη συνάντηση με τον πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη και τον υπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Κόμπο, τους οποίους ευχαρίστησε για την βοήθεια της Κύπρου στην απομάκρυνση απεγκλωβισμένων από το Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς.

Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών προσγειώθηκε στη Λάρνακα.

Νωρίτερα, κατά την επίσκεψή του σε χωριό της Λευκωσίας ο κ. Χριστοδουλίδης είχε δηλώσει ότι θα μεταβεί στη Λάρνακα για μια έκτακτη επίσκεψη στη χώρα, «μέσα στο πλαίσιο και των προσπαθειών που η χώρα μας έχει αναλάβει σε σχέση με την κρίση στην περιοχή μας».

Προς Άγκυρα

Στις επόμενες ώρες ο Α. Μπλίνκεν αναμένεται φτάσει στην Αγκυρα, όπου θα έχει συνομιλίες για «την ευρωατλαντική ασφάλεια, για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Ουκρανίας και για την ανάγκη διατήρησης της ενότητας της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της κύρωσης της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Νωρίτερα την Κυριακή το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών σήμερα και αύριο Δευτέρα, 5 και 6 Νοεμβρίου, στην ‘Αγκυρα. Τη Δευτέρα αναμένεται η συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν.

Σε ανακοίνωσή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται: «Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 5-6 Νοεμβρίου 2023. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, προβλέπεται να γίνει ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στη Γάζα, περιφερειακά θέματα και τις διμερείς σχέσεις».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter