Μπλίνκεν: «Όσο υπάρχει η Αμερική, το Ισραήλ δεν θα χρειαστεί ποτέ να αμυνθεί μόνο του»

Μπλίνκεν: «Όσο υπάρχει η Αμερική, το Ισραήλ δεν θα χρειαστεί ποτέ να αμυνθεί μόνο του»

Την απόλυτη στήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, στην επίσκεψή του στο Τελ Αβίβ αυτή την Πέμπτη. «Το μήνυμα που φέρνω στο Ισραήλ είναι το εξής — μπορεί να είσαι αρκετά δυνατός μόνος σου για να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, αλλά όσο υπάρχει η Αμερική, δεν θα χρειαστεί ποτέ, ποτέ. Θα είμαστε πάντα εκεί δίπλα σας», είπε ο Μπλίνκεν.

Προμήθεια πολεμικού υλικού

«Τηρούμε τον λόγο μας», είπε ο Μπλίνκεν, μιλώντας μετά τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου σε κοινή συνέντευξη Τύπου. «Προμήθεια πυρομαχικών αναχαίτισης για την αναπλήρωση του Iron Dome, μαζί με άλλο αμυντικό υλικό. Οι πρώτες αποστολές στρατιωτικής υποστήριξης των ΗΠΑ έχουν ήδη φτάσει στο Ισραήλ και περισσότερες είναι καθ’ οδόν. Καθώς οι αμυντικές ανάγκες του Ισραήλ εξελίσσονται, θα συνεργαστούμε με το Κογκρέσο για να διασφαλίσουμε ότι θα ικανοποιηθούν. Και μπορώ να σας πω ότι υπάρχει συντριπτική δικομματική υποστήριξη για την ασφάλεια του Ισραήλ», σημείωσε ο αμερικανός διπλωμάτης.

Ο Μπλίνκεν επαναλαμβάνει την «κρυστάλλινη» προειδοποίηση της Αμερικής κατά της ανάμειξης άλλων παραγόντων — κρατικών ή μη. «Μην τολμήσετε. Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλύπτουν απόλυτα το Ισραήλ», υπογράμμισε.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε ότι είναι «απίστευτα ευγνώμων» που επέστρεψε στο Ισραήλ, «σε αυτή την απίστευτα δύσκολη στιγμή για αυτή τη χώρα, αλλά στην πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο».

Μνεία στους Ισραηλινούς

Έκανε μνεία στην «αξιοσημείωτη αλληλεγγύη» του ισραηλινού λαού, τις μεγάλες ουρές ανθρώπων που δίνουν αίμα, τους εφέδρους που επέστρεψαν από το εξωτερικό, τους ανθρώπους που άνοιξαν τα σπίτια τους σε επιζώντες.

«Ο λαός του Ισραήλ υπερηφανεύεται εδώ και πολύ καιρό και δικαίως για την αυτοπεποίθησή του, για την ικανότητά του να υπερασπίζεται τον εαυτό του, ακόμη και όταν οι πιθανότητες βρίσκονται εναντίον του», συνέχισε ο Μπλίνκεν.

Ο αμερικανός διπλωμάτης χαιρέτισε τη δημιουργία της εθνικής κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης και την «ενότητα και αποφασιστικότητα που αντικατοπτρίζει σε όλη την κοινωνία του Ισραήλ». Επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ εργάζονται επίσης για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση των ομήρων.

Διαβάστε σχετικά: Εγγυήσεις ΗΠΑ στον Νετανιάχου: «Είμαστε εδώ, δεν πάμε πουθενά»

Στο «κόκκινο» η κατάσταση στη Μ.Ανατολή: Ισραηλινά πλήγματα σε αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπίου – Συριακά ΜΜΕ

Μέση Ανατολή: Ασφυκτιά η ισοπεδωμένη Γάζα – Μέχρι και βρέφος 9 μηνών στη λίστα αγνοουμένων του Ισραήλ (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter