Μπλόκα αγροτών σε όλη την Ευρώπη: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις (Videos)

Μπλόκα αγροτών σε όλη την Ευρώπη: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις (Videos)

Σαν φωτιά σε χωράφι εξαπλώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις στην Ευρώπη καθώς μετά την Γερμανία, την Γαλλία, την Ολλανδία, την Ρουμανία και την Πολωνία, στον χορό μπαίνουν οι αγρότες σε Ιταλία, Ισπανία και Βέλγιο.

Παρά τις διαβεβαιώσεις από πλευράς των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για την λήψη μέτρων σχετικά με τα αιτήματα τους, αλλά και παρά την προσπάθεια της Κομισιόν νωρίτερα σήμερα να δράσει πυροσβεστικά επιτρέποντας στους αγρότες να παρακάμψουν τους κανονισμούς για την «πράσινη» καλλιέργεια για ένα έτος, τα μπλόκα σε μεγάλες οδικές αρτηρίες της Ευρώπης και άλλα κομβικά σημεία της διακίνησης εμπορευμάτων συνέχισαν να στήνονται.

Πέρα από την πολιορκία του Παρισιού, η οποία συνεχίζεται και η οποία πήρε και μάλιστα κλιμακώθηκε με τις πρώτες 18 συλλήψεις αγροτών από την γαλλική αστυνομία για το μπλοκάρισμα της αγοράς Ρουγκί, μιας μεγάλης αγοράς χονδρεμπορίου νότια του Παρισιού, οι Γάλλοι αγρότες συνέχισαν να επεκτείνουν τα μπλόκα τους και σε άλλα σημεία στην χώρα, ενώ αντίστοιχες κινήσεις έγιναν στην Ιταλία, αλλά και στο Βέλγιο.

Μάλιστα στο Βέλγιο οι αγρότες μετά το χθεσινό μπλοκάρισμα για ώρες των οδών από και προς το λιμάνι Ζεεμπρούγκε, μπλόκαραν και αυτό της Αμβέρσας, ενώ ξεκίνησαν για να πολιορκήσουν και την βελγική πρωτεύουσα, τις Βρυξέλλες. Σημειώνεται ότι αύριο στις Βρυξέλλες διεξάγεται κρίσιμη σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών.

Διαβάστε επίσης: Οι Γάλλοι αγρότες συνεχίζουν την «πολιορκία» του Παρισιού με τα τρακτέρ (Videos – Photos)

Όσον αφορά στην Ισπανία, οι μεγαλύτερες αγροτικές ενώσεις της χώρας αποφάσισαν να ξεκινήσουν άμεσα κινητοποιήσεις και τα πρώτα μπλόκα αναμένεται να εμφανιστούν τις επόμενες ώρες, αφού τα ψηφίσματα τους ανέφεραν ότι οι κινητοποιήσεις θα αρχίσουν τον Φεβρουάριο.

Στο μεταξύ οι κυβερνήσεις και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, πέρα από τα όποια μέτρα έχουν λάβει θέτουν πλέον και επί τάπητος και επιτακτικά την εξέταση των αιτημάτων των αγροτών, και εμφανίζονται διατεθειμένοι να δώσουν λύσεις και σε πιο σύνθετα προβλήματα που επηρεάζουν τους Ευρωπαίους αγρότες, όπως η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την ένωση των χωρών της Λατινικής Αμερικής Mercosur, αλλά και το ζήτημα με τα ουκρανικά αγροτικά προϊόντα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter