«Μπλόκο» από τη γενική εισαγγελέα του Ισραήλ στη δικαστική μεταρρύθμιση Νετανιάχου

«Μπλόκο» από τη γενική εισαγγελέα του Ισραήλ στη δικαστική μεταρρύθμιση Νετανιάχου

«Μπλόκο» στην απόφαση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου να προχωρήσει στο επίμαχο σχέδιο του για την «αναμόρφωση» του δικαστικού συστήματος της χώρας απέναντι σε άνευ προηγουμένου αντιδράσεις στη χώρα -την ίδια στιγμή που ο ίδιος δικάζεται για διαφθορά- συνιστά η παρέμβαση της γενικής εισαγγελέως της χώρας, Γκάλι Μπαχαράβ-Μιάρα.

Ειδικότερα, στην επιστολή της η γενική εισαγγελέας Γκάλι Μπαχαράβ-Μιάρα κατηγορεί τον ισραηλινό πρωθυπουργό ότι παραβίασε τον νόμο για τη σύγκρουση συμφερόντων. «Η νομική κατάσταση είναι σαφής: πρέπει να αποφύγετε οποιαδήποτε ανάμιξη σε πρωτοβουλίες για αλλαγή στο δικαστικό σύστημα», έγραψε. «Η δήλωσή σας χθες βράδυ και οποιαδήποτε ενέργεια αναλάβετε που παραβιάζει αυτό το θέμα είναι παράνομη», συμπλήρωσε η Μπαχαράβ-Μιάρα.

Η επιστολή της Μιάρα έρχεται μια ημέρα μετά την απόφαση της Κνεσέτ να περιορίσει τις περιστάσεις υπό τις οποίες ο πρωθυπουργός μπορεί να απομακρυνθεί.

Στο μεταξύ ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφαλείας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ κατηγόρησε τη γενική εισαγγελέα, που διορίστηκε από την προηγούμενη κεντρώα κυβέρνηση, ότι ενεργεί ως ντε φάκτο ηγέτης της αντιπολίτευσης. «Αν η Μπαχαράβ-Μιάρα θέλει να λαμβάνει αποφάσεις εκ μέρους εκλεγμένων αξιωματούχων, είναι καλοδεχούμενη να ιδρύσει κόμμα και να θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής», έγραψε στο Twitter.

Πηγή: CNN, BBC

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: «Ημέρα κατά της δικτατορίας» ενάντια στο Νετανιάχου – Μεταφέρθηκε αεροπορικώς… στο αεροδρόμιο

Ισραήλ: Ογκώδεις διαδηλώσεις και αιχμές Γερμανού πρέσβη κατά κυβέρνησης Νετανιάχου

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter