Μπρα ντε φερ Δικαιοσύνης – Κυβέρνησης για τα δισεκατομμύρια των θαλασσοδανείων

Μπρα ντε φερ Δικαιοσύνης – Κυβέρνησης για τα δισεκατομμύρια των θαλασσοδανείων

Θα περάσει η συγκάλυψη που επεξεργάζεται, μέσω νέας τροπολογίας, απόλυτης αμνήστευσης των ενόχων η Κυβέρνηση;

Αυτό είναι το μείζον ερώτημα που ανακύπτει πλέον καθώς έχουμε μπει στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι από την κατάληξη του οποίου θα κριθεί εάν σε αυτόν τον τόπο θα κυριαρχήσει η απόλυτη ασυδοσία και ατιμωρησία των «ληστών του λευκού κολλάρου», όπως επιθυμεί και μεθοδεύει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ή αν τελικώς το θεμέλιο και το προπύργιο της Δημοκρατίας που είναι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη θα κλείσει δια παντός τον δρόμο στις αντισυνταγματικές τροπολογίες αμνήστευσης όλων των εμπλεκομένων, μεγαλοτραπεζιτών και των χλιδάτων πελατών τους, στα θαλασσοδάνεια των δισεκατομμυρίων .

Από πλευράς Δικαιοσύνης τα μέχρι στιγμής δείγματα γραφής τουλάχιστον δέκα δικαστικών, εννέα πρωτοδικών κι ενός Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αποδεικνύουν ότι τιμούν το ρόλο τους ως λειτουργών της Θέμιδας. Πρόκειται για τους δικαστικούς, οι οποίοι ασχολήθηκαν με τον νόμο της αμνήστευσης τραπεζιτών αλλά και στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που εμπλέκονται στα εκατομμύρια των δανεικών και αγύριστων που έλαβαν τα δύο κόμματα, καθώς και των ζάμπλουτων ελλήνων, όπως είναι οι τέσσερις οικογένειες των εφοπλιστών, για τους οποίους όπως αποκάλυψε το Documento, η Τράπεζα Πειραιώς φρόντισε να χαριστεί το μεγαλύτερο μέρος των δανείων τους.

Οι πρωτοδίκες, μέσα από τρία δικαστικά βουλεύματα, έδωσαν ένα ηχηρό χαστούκι στον νόμο που έσπευσε να βγάλει η Νέα Δημοκρατία με το που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, καθώς αποφάσισαν να τον πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων καθώς έκριναν ότι είναι αντισυνταγματικός και οδηγεί σε αμνήστευση δεκάδες τραπεζικά στελέχη, αυτουργούς τους εγκλήματος της απιστίας αλλά και τους ηθικούς αυτουργούς σε αυτό, όπως είναι τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που συμβλήθηκαν εκ μέρους των κομμάτων τους για την λήψη των θαλασσοδανείων.

Απ΄ την πλευρά του ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Παπαγεωργίου, έδωσε το στίγμα της ανώτατης εισαγγελικής αρχής, ασκώντας αναίρεση κατά βουλεύματος με το οποίο έπαυσε η ποινική δίωξη σε μια συγκεκριμένη δικογραφία για ακόμα ένα επισφαλές δάνειο εκατομμυρίων, αφού όπως απαιτεί ο νόμος της Κυβέρνησης, που παραβιάζει την κατοχυρωμένη συνταγματικά αρχή της αναλογικότητας, δεν κατατέθηκε από την τράπεζα η έγκληση για να προχωρήσει η ποινική διαδικασία.

Λίγες δε ημέρες μετά την παρέμβαση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κι ενώ πλέον το κρίσιμο αυτό ζήτημα αναμένεται να κριθεί οριστικά από τον Άρειο Πάγου,η αποκάλυψη του Documento (μια από τις πολλές για το θέμα ) για τις τέσσερις από τις πιο ισχυρές εφοπλιστικές οικογένειες (Λεντούδης, Τσάκος, Λαιμός, Μαδιάς) για τις οποίες η Τράπεζα Πειραιώς κούρεψε τα ήδη κοκκινισμένα δάνεια τους σε εξευτελιστικά επίπεδα, ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πλέον περίτρανο τρόπο ποιοι είναι αυτοί για τους οποίους η Κυβέρνηση κόπτεται κι ετοιμάζει νέα τροπολογία για να σιγουρέψει την απόλυτη απαλλαγή τους από κάθε ποινική ευθύνη για τα χαμένα δισεκατομμύρια του ελληνικού λαού.

Περιληπτικά μόνο αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι οι πλούσιες αυτές οικογένειες δεν πλήρωναν τα δάνειά τους και έτσι όχι μόνο αυτά έγιναν κόκκινα αλλά στο τέλος τα πήραν πίσω για… ψίχουλα μέσω εταιρείας συμφερόντων του ομίλου Λογοθέτη.

Τα δάνεια που πήραν συνολικά οι εν λόγω εφοπλιστές (τέσσερις οικογένειες) ανέρχονται σε σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Συνολικά απ’ αυτά εμφανίζονται να πληρώνουν στην εταιρεία του Λογοθέτη κάπου στα …64 εκατ. ευρώ

Με την νέα όμως τροπολογία που είναι προ των πυλών, κυρίως λόγω του ορατού πλέον κινδύνου να κριθεί ο νόμος της αντισυνταγματικός και από τον Άρειο Πάγο, η Κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να «καθαρίσει» τους πάντες κάνοντας κάτι ακόμα χειρότερο από την ψήφιση της πρώτης σχετικής τροπολογίας .

Δρομολογεί να βάλει οριστική «ταφόπλακα» στην τιμωρία και άλλων υπευθύνων για τα χαμένα δισεκατομμύρια που πλήρωσαν οι έλληνες πολίτες με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών. Ετοιμάζει συγκεκριμένα και νέα τροπολογία που θα επεκτείνει επί της ουσίας την ατιμωρησία δια της εγκλήσεως στο τετράμηνο και σε άλλες κατηγορίες, πλην των τραπεζιτών, κρατικών στελεχών που ελέγχονται για απιστία (σ.σ. για να ισχύσει δήθεν η… αρχή της αναλογικότητας). Θα ορίζει δηλαδή δια νόμου ότι και σε άλλες περιπτώσεις θα πρέπει για να συνεχιστεί η ποινική διερεύνηση των σχετικών δικογραφιών να απαιτείται έγκληση του υπεύθυνου φορέα. Επί της ουσίας δηλαδή αναμένεται να νομοθετήσει μια νέα πιο διευρυμένη αμνηστία για την επίτευξη της οποίας η Πολιτεία θα κάνει και με την βούλα του νόμου τα στραβά μάτια στους απιστούντες. Σε όλους αυτούς τους μεγαλοτραπεζίτες που μοίραζαν και μοιράζουν ακόμα δανεικά και αγύριστα σε μεγαλόσχημους την ώρα που οι πληττόμενοι από την κρίση μεροκαματιάρηδες πολίτες χάνουν το μοναδικό κεραμίδι που είχαν πάνω από το κεφάλι τους.

Γι αυτό όπως γράφουμε βρισκόμαστε το πιο κρίσιμο σταυροδρόμι.

Κι επειδή κανείς δεν δικαιούται πλέον να δηλώνει …άγνοια έχει αξία το εάν και ποιοί, τόσο από τα ΜΜΕ τα κόμματα και τους φορείς, όσο βεβαίως και από την Δικαιοσύνη που έχει τον τελικό λόγο , θα μπουν απέναντι στην δια νόμου ατιμωρησία των «ληστών του λευκού κολλάρου» .

Διαβάστε για τις δικαστικές αποφάσεις αλλά και την αναίρεση από τον Αρειο Πάγο που θορύβησε τόσο τους Κυβερνώντες που επιχειρούν να το… σώσουν με νέο διευρυμένο νόμο κρυπτοαμνήστευσης.

Σκάνδαλο: Αθωώνουν τραπεζίτες κρυφά εν μέσω πανδημίας

Αντισυνταγματικός ο νόμος για την ατιμωρησία των τραπεζιτών

Αποκάλυψη: Δικαστικό χαστούκι σε κυβέρνηση και Τράπεζες – Δεν πέρασε το ξέπλυμα για τα κομματικά θαλασσοδάνεια

Θαλασσοδάνεια: «Χαστούκι» και από τον Άρειο Πάγο στον νόμο Μητσοτάκη που αμνηστεύει τραπεζίτες και κομματικά στελέχη

Διαβάστε εδώ και για την μεγάλη αποκάλυψη του Documento για το… δωράκι των εκατομμυρίων της Πειραιώς στις τέσσερις από τις μεγαλύτερες εφοπλιστικές οικογένειες της χώρας.

Μας έκαναν μούτσους στη γαλέρα μπαταχτσήδων εφοπλιστών

Αυτοί είναι οι εφοπλιστές που «ελέησε» η Τράπεζα Πειραιώς κουρεύοντας δάνεια μισού δισεκατομμυρίου

Λιμουζίνες και παλάτια με τα λεφτά που τους «κούρευε» η Πειραιώς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter