Μύλος στο ΚΙΝΑΛ στην ψηφοφορία για Παπαγγελόπουλο – Απουσίες Γεννηματά, Παπανδρέου, Καστανίδη

Μύλος στο ΚΙΝΑΛ στην ψηφοφορία για Παπαγγελόπουλο – Απουσίες Γεννηματά, Παπανδρέου, Καστανίδη

Παρόλο που το Κίνημα Αλλαγής έχει δηλώσει ότι θα δώσει την θετική του ψήφο στη Βουλή για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου περί «σκευωρίας» σχετικά με τη Νοβάρτις, τρεις ηχηρές απουσίες έχουν πολιτικό ενδιαφέρον.

Δεν παρευρέθηκαν στο κοινοβούλιο και δεν ψήφισαν για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά , ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ενημέρωσαν θεσμικά τη Βουλή ότι, λόγω της απουσίας τους εκτός Αθηνών για ανελαστικούς λόγους, δεν μετέχουν στην ψηφοφορία. Σε επιστολές τους που απέστειλαν στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, η Φώφη Γεννηματά, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Χάρης Καστανίδης αναφέρουν ότι: «εάν ήμουν παρών, θα ψήφιζα σύμφωνα με τη θέση του κόμματός μου».

Όμως, το ζήτημα αυτό έχει πολιτικό βάθος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά ακολουθεί μια τακτική που της δίνει περιθώριο ελιγμών, έχοντας χαράξει γραμμή αυτόνομης πορείας, ώστε όταν έρθει η ώρα να μπορεί να διεκδικήσει ρόλο στις πολιτικές (και εκλογικές, όποτε κι αν στηθούν κάλπες) εξελίξεις. Την ίδια ώρα, ισορροπεί μεταξύ της λεγόμενης «φιλοΝΔ» πτέρυγας εντός του κόμματός της- και σε άλλα στελέχη που έχουν ισχυρά αντιδεξιά αντανακλαστικά, όπως οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Α. Παπανδρέου και Χάρης Καστανίδης, οι οποίοι συμπορεύονται και ως στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ (Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών-κόμμα που το 2015 ίδρυσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου).

Πάντως, για το ζήτημα της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, παρόλο που προτάθηκε και από τη Χαριλάου Τρικούπη, τίθενται ζητήματα νομικής φύσεως ενώ οι εκτιμήσεις ότι η ΝΔ επιδιώκει «ειδικό δικαστήριο» προκαλεί προβληματισμό σε στελέχη του ΚΙΝΑΛ, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, με αναγωγές στο παρελθόν και συνειρμούς με την υπόθεση της παραπομπής στο ειδικό δικαστήριο για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου.

Ετσι, η Φώφη Γεννηματά βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος. Πάντως, ήδη, από την περασμένη Δευτέρα (18.5.2020) η δήλωση της Φώφης Γεννηματά ήταν ξεκάθαρη: «Θετική ψήφος στην διεύρυνση του κατηγορητηρίου, για την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας».

Είχε δηλώσει τα εξής: «Οι Έλληνες που σήμερα βιώνουν ξανά τα δύσκολα και κινδυνεύουν να δουν τις θυσίες τους να εξανεμίζονται, δικαιούνται να μάθουν όλη την αλήθεια για το σκάνδαλο και τη σκευωρία της Novartis.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησε κάθε έρευνα για το πραγματικό σκάνδαλο του φαρμάκου προκειμένου να υπηρετήσει κομματικές επιδιώξεις σε βάρος πολιτικών της αντιπάλων.

Το πολυπλόκαμο παραδικαστικό κύκλωμα, το οποίο γεννήθηκε από τα σπλάχνα μέρους της Δεξιάς, αλλά το στήριξε και το καρπώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει έρθει στο φως, με λεπτομέρειες και ονόματα. Αποκαλύπτεται η δομή, ο τρόπος δράσης του και οι αντι-θεσμικές στοχεύσεις του.

Όσοι έστησαν και συντόνισαν αυτό το σκοτεινό παρά-κέντρο εξουσίας και επωφελήθηκαν από αυτό θα βρεθούν απολογούμενοι για τις πράξεις τους. Θα δώσουν λόγο για το βαρύ πλήγμα που κατάφεραν στο σώμα του Κράτους Δικαίου και των δημοκρατικών θεσμών.

Από την πρώτη μέρα ξεκαθαρίσαμε πως θα κάνουμε τα πάντα για να διερευνηθεί η υπόθεση και να καταλογιστούν οι ευθύνες όπου κι αν βρίσκονται. Δεν μας διακατέχει δίψα για εκδίκηση, αλλά η κάθαρση είναι εγγύηση για να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον.

Το Κίνημα Αλλαγής που δεν εκβιάζεται και δεν εκφοβίζεται θα συνεχίσει αταλάντευτα για την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας και τώρα με την θετική του ψήφο στη Βουλή για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter