Μυστήριο με δύο δεσμευμένα ρώσικα τάνκερ στο λιμάνι της Καρύστου

Μυστήριο με δύο δεσμευμένα ρώσικα τάνκερ στο λιμάνι της Καρύστου

Τα τάνκερ με ρωσική σημαία, PEGAS και VF TANKER – 2, βρίσκονται δεσμευμένα στο λιμάνι της Καρύστου τo τελευταίο διάστημα, με τις Λιμενικές Αρχές να τηρούν σιγή ιχθύος σε σχέση με τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του documentonews.grτα δύο τάνκερ έχουν δεσμευτεί εξαιτίας των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας. Ωστόσο, η εξήγηση αυτή -που αποφεύγει να δώσει επίσημα το Λιμενικό ακόμα και σε μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας- προκαλεί εύλογα ερωτηματικά.

MONTIRON
VF Tanker

Μετά τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του Documento για τους Έλληνες εφοπλιστές που μεταφέρουν πετρέλαιο του Πούτιν και παράλληλα «οδύρονται» μέσω των καναλιών τους για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε αντιτείνει πως «ο ενεργειακός εφοδιασμός της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου από τη Ρωσία δεν έχει σταματήσει από καμία χώρα».

Διαβάστε επίσης: Θρήνος στα κανάλια τους, αλλά χρυσές μπίζνες με τα τάκνερ τους

Σε δεύτερο χρόνο, ο Νίκος Δένδιας έγινε πιο συγκεκριμένος, τονίζοντας πως η ΕΕ δεν έχει απαγορεύσει στη Ρωσία την εξαγωγή ενέργειας. «Βεβαίως άκουσα μια κριτική για ελληνικό πλοίο, ελληνικής ιδιοκτησίας που φόρτωσε ρωσικό πετρέλαιο. Δεν υπάρχει απαγόρευση εξαγωγής ενέργειας στις κυρώσεις μας αν θυμάμαι καλά. Και βεβαίως δεν είναι αυτή η κυβέρνηση που θα καταστήσει τον ελληνικό εφοπλισμό απολογούμενο» είπε στη Βουλή.

Διαβάστε επίσης: Τα τάνκερ που μεταφέρουν το πετρέλαιο του Πούτιν

Οι απαντήσεις των δύο πρωτοκλασάτων υπουργών προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού η αιτιολογία της δέσμευσης των δύο ρωσικών τάνκερ στην Κάρυστο έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τα λεγόμενά τους. Δηλαδή, οι Έλληνες πλοιοκτήτες μπορούν να μεταφέρουν ρώσικο πετρέλαιο, αλλά απαγορεύεται για τάνκερ με ρώσικη σημαία; Πότε επιβλήθηκαν αυτές οι κυρώσεις και δεν τις γνώριζε ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ούτε ο υπουργός Εξωτερικών; Επίσης, γιατί το Λιμενικό δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο ως προς τους λόγους δέσμευσης των πλοίων;

Μάλιστα, υψηλά ιστάμενες πηγές του ΥΠΕΞ αποσαφήνισαν στο documentonews.gr ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από την ΕΕ κατά των πλοίων με ρωσική σημαία εξαιρούν τη μεταφορά πετρελαίου. Ως εκ τούτου, αναμένονται οι επίσημες εξηγήσεις από το -έως τώρα μυστικοπαθές- Λιμενικό.

Το στίγμα των πλοίων:

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter