Μυτιλήνη: Προφυλακίστηκαν τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών για μπίζνες σε βάρος βαριά ασθενών

Μυτιλήνη: Προφυλακίστηκαν τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών για μπίζνες σε βάρος βαριά ασθενών

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ένας 51χρονος τραυματιοφορέας στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και ένας 48χρονος ιδιοκτήτης γραφείου τελετών, που κατηγορούνται για μπιζνες σε βάρος βαριά ασθενών, καθώς είχαν στήσει επιχείρηση εκμετάλλευσης οικογενειών νεκρών. Συγκεκριμένα, οι τραυματιοφορείς διοχέτευαν πληροφορίες σχετικά με ανθρώπους που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο προς συγκεκριμένο γραφείο τελετών της Μυτιλήνης, άνθρωποι του οποίου έσπευδαν και μόλις συνέβαινε το μοιραίο αναλάμβαναν τις τελετές ταφής.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο κύκλωμα στη Μυτιλήνη: Τραυματιοφορείς έδιναν πληροφορίες σε γραφείο τελετών για «βαριά» ασθενείς

Και οι δυο είχαν συλληφθεί την περασμένη Τρίτη 10 Οκτωβρίου, μετά από επέμβαση στο νοσοκομείο Μυτιλήνης της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, και μάλιστα με τη διαδικασία του αυτοφώρου, για – κατά περίπτωση – δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Ανάλογες κατηγορίες έχουν απαγγελθεί και σε βάρος της 47χρονης συζύγου του τραυματιοφορέα, επίσης τραυματιοφορέας στο νοσοκομείο, η οποία απολογείται την Τρίτη το μεσημέρι αφού διέφυγε τη σύλληψη λόγω παρελεύσεως του αυτοφώρου.

Όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο τραυματιοφορείς ενημέρωναν τον ιδιοκτήτη γραφείου τελετών, σχετικά με το ποιοι ασθενείς επρόκειτο να αποβιώσουν, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας τους και αποκόμιζαν χρηματικά ποσά. Όπως αποδείχτηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, τουλάχιστον από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση στο ηλεκτρονικό αρχείο των γιατρών του νοσοκομείου, προέβαιναν στη συστηματική διαρροή εμπιστευτικών ιατρικών και προσωπικών δεδομένων προς τον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών, ο οποίος, εκμεταλλευόμενος τα στοιχεία αυτά, αναλάμβανε τις υπηρεσίες κηδείας, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο οικονομικό όφελος.

Μάλιστα, η επέμβαση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων οργανώθηκε και υλοποιήθηκε μετά από νέο περιστατικό παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου. Μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης, διαπιστώθηκαν 74 περιπτώσεις παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, από τις οποίες οι 54 αφορούσαν ασθενείς που κατέληξαν, ενώ για τις 26 από αυτές, τη διαδικασία ταφής είχε αναλάβει το γραφείο τελετών του συλληφθέντα ιδιώτη.

Μυστικά & Documento

03/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter