Απίστευτο κύκλωμα στη Μυτιλήνη: Τραυματιοφορείς έδιναν πληροφορίες σε γραφείο τελετών για «βαριά» ασθενείς

Απίστευτο κύκλωμα στη Μυτιλήνη: Τραυματιοφορείς έδιναν πληροφορίες σε γραφείο τελετών για «βαριά» ασθενείς

Μακάβρια επιχείρηση εκμετάλλευσης οικογενειών νεκρών είχαν στήσει δύο τραυματιοφορείς του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και ένας ιδιοκτήτης γραφείου τελετών.

Συγκεκριμένα, οι τραυματιοφορείς διοχέτευαν πληροφορίες σχετικά με ανθρώπους που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο προς συγκεκριμένο γραφείο τελετών της Μυτιλήνης, άνθρωποι του οποίου έσπευδαν και μόλις συνέβαινε το μοιραίο αναλάμβαναν τις τελετές ταφής. Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε, οι τραυματιοφορείς είχαν αποκτήσει πρόσβαση στα ηλεκτρονικά αρχεία γιατρών από τα οποία ενημερώνονταν σχετικά με την πορεία της υγείας ασθενών και στη συνέχεια ενημέρωναν το συνεργαζόμενο γραφείο τελετών.

Για το θέμα ενημερώθηκε, μετά από καταγγελία, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, στελέχη της οποίας, την περασμένη Τρίτη 10 Οκτωβρίου, εξέτασαν με την αυτόφωρη διαδικασία την υπόθεση και προέβησαν στη σύλληψη ενός εκ των δύο τραυματιοφορέων καθώς και του ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών.

Και οι δύο κρατούνται μέχρι την Παρασκευή οπότε θα απολογηθούν στον ανακριτή, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για σοβαρές πλημμεληματικές και κακουργηματικές πράξεις.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέρεται:

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν στις 10 Οκτωβρίου 2023, το πρωί στη Μυτιλήνη, υπάλληλος Γενικού Νοσοκομείου και ιδιώτης, για -κατά περίπτωση- δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, ενώ στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα μία υπάλληλος του νοσοκομείου.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, οι δύο υπάλληλοι του Νοσοκομείου εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους ως τραυματιοφορείς ενημέρωναν τον ιδιώτη, ιδιοκτήτη γραφείου τελετών, σχετικά με το ποιοι ασθενείς επρόκειτο να αποβιώσουν, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας τους και αποκόμιζαν χρηματικά ποσά.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της εποπτεύουσας εισαγγελικής Αρχής και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο αυτό, διακριβώθηκε ότι οι δύο υπάλληλοι, τουλάχιστον από τα τέλη Αυγούστου του τρέχοντος έτους, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση στο ηλεκτρονικό αρχείο των ιατρών του νοσοκομείου, προέβαιναν στη συστηματική διαρροή εμπιστευτικών ιατρικών και προσωπικών δεδομένων προς τον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών, ο οποίος, εκμεταλλευόμενος τα στοιχεία αυτά, αναλάμβανε τις υπηρεσίες κηδείας, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο οικονομικό όφελος.

Για τον τερματισμό της δράσης τους το πρωί της Τρίτης (10/10) οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο ένας υπάλληλος και ο ιδιώτης, μετά από νέο περιστατικό παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου που έλαβε χώρα την προηγούμενη ημέρα (9/10).

Από τις επακόλουθες έρευνες σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 18.240 ευρώ, 3 συσκευές κινητών τηλεφώνων, καθώς και έγγραφα και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί 74 περιπτώσεις παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, από τις οποίες οι 54 αφορούσαν ασθενείς που κατέληξαν, ενώ για τις 26 από αυτές τη διαδικασία ταφής είχε αναλάβει το γραφείο τελετών του ιδιώτη.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.».

Μυστικά & Documento

03/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter