"Μη μας ξεχάσετε ξανά στο σκοτάδι"

Να εφαρμοστούν τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν ζητούν οι Ρομά

Την αγωνία τους μήπως τα εξαγγελθέντα μέτρα για την άρση των συνθηκών κοινωνικού αποκλεισμού και απομόνωσης των κοινοτήτων Ρομά «μείνουν κενό γράμμα» όταν «τα φώτα της δημοσιότητας σβήσουν» εκφράζουν οι Έλληνες Ρομά.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» χαιρετίζει τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τους αρμόδιους φορείς, για την άρση των συνθηκών κοινωνικού αποκλεισμού και απομόνωσης των κοινοτήτων των Ρομά, και επισημαίνει: «Να μην μείνουν ξανά οι ανακοινώσεις της πολιτείας κενό γράμμα».

Όπως ανακοίνωσε η Συνομοσπονδία, στα μέτρα, που ανακοίνωσαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και Υγείας, Παύλος Πολάκης και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, περιλαμβάνονται δράσεις, που ευνοούν την πρόσβαση των Ρομά στην εκπαίδευση, την εργασία, τις κοινωνικές παροχές, την υγεία και τον αθλητισμό, ενώ προαναγγέλθηκε η αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου που αφορά την οπλοφορία. Οι παραπάνω δράσεις εμπεριέχουν τις πάγιες θέσεις της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, συμπληρώνει η Συνομοσπονδία, που έχουν κατατεθεί στα αρμόδια όργανα.

Η Συνομοσπονδία «στρατεύεται με όλες τις δυνάμεις στο πλευρό της πολιτείας και των αρμόδιων φορέων της, προκειμένου να προωθήσουμε ενέργειες και δράσεις που θα βοηθήσουν στην ομαλή κοινωνική ένταξη των συμπολιτών μας Ρομά» επισημαίνεται.

Και καταλήγει, ότι η ιστορία έχει διδάξει, πως μόνο σε περιόδους ή περιστατικά κρίσης η πολιτεία λειτουργεί με αντανακλαστικά. Ωστόσο, όταν τα φώτα της δημοσιότητας σβήσουν, αυτόματα οι όποιες ανακοινώσεις ξεχνιούνται και παραμένουν γράμμα κενό.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.