Να μην γίνει συνένοχο της εκτός ελέγχου Frontex απαιτεί από το Ευρωκοινοβούλιο η Αριστερά 

Να μην γίνει συνένοχο της εκτός ελέγχου Frontex απαιτεί από το Ευρωκοινοβούλιο η Αριστερά 
AP Photo/Jean-Francois Badias

Nα μην εκκαθαριστεί ο προϋπολογισμός του 2020 για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) απαιτεί η ευρωομάδα της Αριστεράς από το Ευρωκοινοβούλιο, στον απόηχο των αποκαλύψεων της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) σχετικά με τη συγκάλυψη και συμμετοχή του οργανισμού σε σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η Frontex εμπλέκεται συστηματικά σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στη συγκάλυψή τους στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί κάτι διαφορετικό μετά την ανάγνωση της έκθεσης της OLAF. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρέπει να ψηφίσουν την επόμενη εβδομάδα για τη μη χορήγηση απαλλαγής στην Frontex» αναφέρει η Γερμανίδα ευρωβουλεύτρια της GUE, Κορνέλια Ερνστ.

Η ίδια προσθέτει πως «περιμένω από τους συναδέλφους μου από όλες τις πλευρές να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τη δημοκρατική τους ευθύνη. Η ψήφος υπέρ της μη χορήγησης απαλλαγής είναι η μόνη εύλογη θέση για όποιον παίρνει στα σοβαρά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν πρέπει να γίνει συνένοχος ενός οργανισμού που είναι εντελώς εκτός ελέγχου εδώ και χρόνια»

«Ψηφίζουμε σήμερα το απόγευμα για την μη εκκαθάριση του προϋπολογισμού για τον οργανισμό Frontex. Μετά τις αποκαλύψεις ΜΚΟ, δημοσιογράφων και την έκθεση του γραφείου καταπολέμησης της απάτης, δεν τίθεται θέμα επικύρωσης του έργου του οργανισμού» ανέφερε σε ανάρτησή της στο twitter η ευρωβουλεύτρια Σάσκια Μπρίκμοντ.

Διαβάστε επίσης:

Νίκη της Αριστεράς: Το Ευρωκοινοβούλιο θα συζητήσει με αφορμή την Έκθεση της OLAF για την Frontex

Έκθεση κόλαφος από την OLAF για την κυβέρνηση Μητσοτάκη : Συγκάλυψη των επαναπροωθήσεων από τη Frontex

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter