Ναγκόρνο Κάραμπαχ: Το Αζερμπαϊτζάν παραβίασε την εκεχειρία, σύμφωνα με αρμενικά Μέσα (Video)

Ναγκόρνο Κάραμπαχ: Το Αζερμπαϊτζάν παραβίασε την εκεχειρία, σύμφωνα με αρμενικά Μέσα (Video)

Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν παραβίασε την εκεχειρία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και άνοιξε πυρ στο Στεπανακέρτ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πόρταλ Yerevan 24News με αναφορά στο κέντρο πληροφοριών του Καραμπάχ.

«Οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν από τις γειτονικές περιοχές του Στεπανακέρτ, παραβιάζοντας τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, πυροβολούν από διάφορα σημεία της πόλης. Πυροβολισμοί ακούγονται και στο κέντρο της πρωτεύουσας. Για λόγους ασφαλείας, σας προτρέπουμε να μείνετε σε καταφύγια», αναφέρεται στο μήνυμα. Αναφορές κάνουν λόγο επίσης για την ανάπτυξη τσιμεντένιων φραγμάτων στους δρόμους που οδηγούν μακριά από την πρωτεύουσα από τις αζέρικες δυνάμεις, ενώ –σύμφωνα με τοπικά Μέσα και μαρτυρίες που επικαλούνται- οι Ρώσοι στρατιώτες της ειρηνευτικής αποστολής δεν αφήνουν τους πολίτες του Ναγκόρνο Καραμπάχ να αφήσουν τις οικίες τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών Μέσων, το κλίμα έντασης μετά τους πυροβολισμούς ανάγκασε τους εκπροσώπους της αρμενικής ηγεσίας της αποσχισθείσας περιοχής του Ναγκόρνο-Καραμπάχ να φύγουν από την πόλη Γεβλάχ όπου θα λάμβαναν μέρος οι συνομιλίες «επανένταξης» της περιοχής στο Αζερμπαϊτζάν.

Με τις συνομιλίες αυτές, το Μπακού επεδίωκες να εδραιώσει τα κέρδη από την 24ωρη στρατιωτική επίθεση που άλλαξε δραματικά τους πολιτικούς υπολογισμούς στον Καύκασο.

Οι συνομιλίες ακολουθούν το καύχημα του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγεφ, για το πλούσιο σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο κράτος του, μετά την κατάπαυση πυρός έπειτα από μεσολάβηση της Ρωσίας, ότι «αποκατέστησε την κυριαρχία του». Οι συνομιλίες από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν διευθύνονται από τον βουλευτή Ραμίν Μαμάντοφ, τον οποίο ο Αλίγεφ διόρισε τον Μάρτιο ως υπεύθυνο για τις σχέσεις με τους Αρμένιους που ζουν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter