Ναι μεν αλλά από Μαρινάκη για το ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη με τον Παλαιστίνιο στο Σύνταγμα

Ναι μεν αλλά από Μαρινάκη για το ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη με τον Παλαιστίνιο στο Σύνταγμα

Αποστάσεις από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας και το ακροδεξιό κρεσέντο του για τον 22χρονο Παλαιστίνιο πως θα έπρεπε «να πάει να πολεμήσει στην πατρίδα του» επιχείρησε να πάρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε σχετική ερώτηση του documentonews.gr, χωρίς όμως και σε αυτή την περίπτωση να εκθέσει ευθέως τον Θάνο Πλεύρη, όπως έκανε και με τα μισόλογα για τις χυδαιότητες του Άδωνη Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη για την υπόθεση των Τεμπών.

Διαβάστε επίσης: Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη για τον Παλαιστίνιο στο Σύνταγμα: «Να πάει στη χώρα του να πολεμήσει» (Video)

«Να πάει να πολεμήσει στην πατρίδα του ο Παλαιστίνιος που σήκωσε σημαία στο Σύνταγμα» δήλωσε την Τρίτη ο Θάνος Πλεύρης, προκαλώντας πολλαπλές αντιδράσεις, τόσο για την επίκληση μίας ξεκάθαρα ακροδεξιάς ρητορικής, όσο και για το γεγονός πως ο ρόλος του πρώην υπουργού είναι αυτός του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Τι συνέβη με την υπόθεση του 22χρονου Παλαιστινίου; Κάποιες εξηγήσεις, τι έγινε, γιατί είχαμε και εμπλοκή του ίδιου του υπουργού. Επίσης, μία απάντηση. Θα έπρεπε αυτός ο άνθρωπος να κάτσει στη χώρα του να πολεμήσει, όπως είπε ο κ. Πλεύρης, ο κοινοβουλευτικός σας εκπρόσωπος;» ρωτήσαμε τον Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος σε εμφανή αμηχανία και χωρίς διάθεση να υπερασπιστεί τον Θάνο Πλεύρη, πήρε αποστάσεις από την ρητορική αυτή, τονίζοντας πως «δεν είναι αυτός ο θεσμικός μας ρόλος».

«Δεν θέλω να μιλήσω για λογαριασμό ενός ανθρώπου και το τι επιλογή θα κάνει, ούτε νομίζω είναι η δουλειά μας αυτή, να πάρουμε θέση για το τι θα έπρεπε να κάνει ένας άνθρωπος σε οποιαδήποτε χώρα εμπόλεμη, ούτε εγώ μπορώ να γνωρίζω τις περιστάσεις και την ιστορία του κάθε ανθρώπου. Και ούτε είναι και ο θεσμικός μας ρόλος να το κάνουμε αυτό» απάντησε στο ερώτημα του documentonews.gr ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει το Μέγαρο Μαξίμου του Κυρ. Μητσοτάκη να «αδειάζει» μεν κάποιον υπουργό ή στέλεχος του κόμματος, αλλά να μην λαμβάνει κανένα πρακτικό μέτρο εναντίον του.

Στη συνέχεια δε, αντί απαντήσεων για την εμπλοκή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που και ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχτηκε την περασμένη Τρίτη, επιδόθηκε σε γενικολογίες περί ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, ομολογώντας όμως εμμέσως πως η δημόσια τοποθέτηση του Γιάννη Οικονόμου κινήθηκε πέρα από τα εσκαμμένα.

«Αλλά θα επαναλάβω αυτό που είπα προχτές. Επέμενα να μην πω κάτι περισσότερο γιατί ήταν μία υπόθεση την οποία ερευνούσαν οι αρχές. Δεν είναι δική μας δουλειά να υποκαθιστούμε τη δουλειά των αρχών. Οι αρχές έκαναν μία προσαγωγή, ακολούθησαν τη νόμιμη διαδικασία, η οποία είχε τη συγκεκριμένη κατάληξη. Έτσι πρέπει να λειτουργούν οι Αρχές, η Δικαιοσύνη, να τους αφήνουμε να κάνουν τη δουλειά τους, και όταν κρίνουν ότι υπάρχει τέλεση κάποιων αδικημάτων να προχωρά η διαδικασία, όταν δεν το κρίνουν, αντίστοιχα να έχουμε την αντίστοιχη έκβαση. Αυτό νομίζω είναι το σωστό, αυτό συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση, και αυτό πρέπει να συμβαίνει σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις» κατέληξε ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου, χωρίς τελικά να πάρει θέση για τις μεθοδεύσεις και τις δημόσιες δηλώσεις του υπουργού ΠΡΟΠΟ.

Διαβάστε επίσης: Τώρα ο Πλεύρης μιλά ακόμα και για αναθεώρηση του ασύλου των Παλαιστινίων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter